Återvändarna (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
347
Utgivningsdatum
2013-08-27
Upplaga
1
Förlag
Förlaget Harlequin
Översättare
Frida Lindholm
Originaltitel
The Returned
Dimensioner
210 x 135 x 25 mm
Vikt
302 g
SAB
Hce
ISBN
9789164076939
Återvändarna (häftad)

Återvändarna

Häftad,  Svenska, 2013-08-27

Slutsåld

Återvändarna

"Jacob utgör den osynkade tiden, mer perfekt än tidigare. Han är livet som det borde ha varit, då för länge sedan. Så är det med alla Återvändarna."

Över hela världen börjar människors anhöriga att återvända från andra sidan. Ingen vet hur eller varför det händer, om det är ett mirakel eller ett tecken på att den yttersta dagen är nära. En av de som återvänder är Harold och Lucille Hargraves son Jacob. Han dog många år tidigare i en tragisk olycka på sin åttaårsdag. När han plötsligt står utanför deras dörr, fortfarande åtta år gammal, vet de inte vad de ska tro.

Kaos bryter ut över hela jordklotet och den nyligen återförenade familjen Hargrave befinner sig mitt i en värld på randen till kollaps. De tvingas manövrera i en mystisk ny verklighet och genom en konflikt som hotar att riva upp själva meningen med vad det är att vara människa.

Med måttfull, elegant prosa och glödande känslomässigt djup utforskar den prisbelönte författaren Jason Mott eviga frågor som tro och moral, kärlek och ansvar. Återvändarna är en förtrollande och häpnadsväckande berättelse, en oförglömlig bok som markerar ankomsten av en ny och viktig röst i vår samtida litteratur.

Lovord för
Återvändarna

"En underbar överraskning! Med stor skicklighet och en djup förståelse för människans natur har Jason Mott vävt ihop en berättelse som pendlar mellan att vara tragisk, humoristisk och skrämmande. Genom författarens inlevelse och empati framträder bokens karaktärer så att de blir lika välbekanta för oss som våra grannar, våra närmaste, vi själva och därefter utforskar han vår stora rädsla för det okända. Efter att du har varit uppe hela natten och läst denna slående debutbok, kommer du också att sitta där med dina frågor: Vad skulle du göra om en älskad men sedan länge död släkting ringde på dörren? Hur skulle världen reagera om det blev en epidemi av återvändande döda? Och vad säger vår reaktion om oss och vår värld? Det här är utan tvekan en bok det slår gnistor om och som inspirerar till diskussion!"

- Eowyn Ivey, New York Times bästsäljande författare
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jason Mott