Tårar av blod (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
The Tudors (del 2)
Antal sidor
363
Utgivningsdatum
2014-06-02
Upplaga
1
Förlag
Förlaget Harlequin
Översättare
Amanda Rescow
Dimensioner
207 x 140 x 37 mm
Vikt
445 g
SAB
Hce
ISBN
9789164098320
Tårar av blod (inbunden)

Tårar av blod

Inbunden Svenska, 2014-06-02
129
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Meningsskiljaktigheter inom kyrkan skapar uppror i Henrik VIII:s kungadöme.

Kungens pågående tvist med påvemakten, angående hans önskan om annullering av äktenskapet med Katarina, väcker reformationen till liv. Henriks nästa steg är att utnämna en ny ärkebiskop för att lyckas få till stånd det efterlängtade äktenskapet med Anne Boleyn.

Alla familjevapen som en gång i tiden bar initialerna "H&K" ersätts omedelbart med ett sirligt och sammanflätat "H&A", den första av många betydelsefulla förändringar som skulle komma. Det nya kungliga parets första barn, prinsessan Elisabet, föds, och inte långt därefter dör Katarina av Aragonien. Nya lagstiftningar påbjuder att den som vågar begå en handling mot kungen eller mot kungadömets nyfunna övertygelser snabbt kommer att ställas inför ytterst stränga konsekvenser. Med sin makes ständigt växande otålighet blir det tydligt att det enda brott Anne skulle kunna begå mot sin kung vore att förneka honom en manlig arvinge.

När påtryckningarna ökar i kungadömet förutser de som en gång åtnjöt kungens gunst ett dystert slut för deras maktställning. Tårar av blod följer det komplicerade förhållandet mellan Henrik och Anne till det historiskt betydelsefulla och dramatiska slutet.

"Tårar av blod är en storslagen bok. Den skildrar en osannolik historia: hur en man dödar sin älskade, sitt samvete och sina landsmäns tillit allt under sex korta år. Och allt är sant!"
Michael Hirst

Utdrag ur boken:

En rörelse i rummet väckte Anne ur hennes tankar. Det var Henrik som kommit och nu log han mot henne. Han knäböjde framför henne och kysste hennes bara axel.

Du är så vacker, så åtråvärd. Jag måste få äga dig helt och fullt. Jag kan inte vänta längre. Han förde upp hennes kjolar och smekte henne långsamt längs lårets insida.

Anne styrde undan hans pockande fingrar och viskade: Snart, min älskade, snart. Inte länge till, och sedan

Henrik röt till och vände en vredgad blick mot himlen men brast sedan i skratt. Jag är kyrkans överhuvud, mumlade han belåtet. Nu kan jag göra som jag vill. Jag ska säga till Cromwell att färdigställa en våning i Towern åt dig. Varje engelsk drottning bor där före sin kröning.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Tårar av blod