En drottnings död (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
The Tudors (del 3)
Antal sidor
379
Utgivningsdatum
2014-06-02
Upplaga
1
Förlag
Förlaget Harlequin
Översättare
Lena Jonasson
Originaltitel
Thy Will Be Done
Dimensioner
205 x 140 x 30 mm
Vikt
460 g
SAB
Hce
ISBN
9789164098337
En drottnings död (inbunden)

En drottnings död

Inbunden Svenska, 2014-06-02
129
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Länge leve kungen.

Anne Boleyn är död och ett katolskt uppror utbryter i norra England. Kungens armé statuerar ett blodigt exempel med förrädarna och Henrik VIII är inte nöjd förrän de trotsiga ledarna får betala med sina huvuden. Den kyska och vackra nya drottningen, Jane Seymour, har övertalat honom att försonas med sina döttrar, lilla Elisabet och prinsessan Maria. Upprorsmännen hoppas att den gudfruktiga Maria en dag ska återställa kyrkans makt. Hon får emellertid vänta på sin tur, då Jane välsignar Henrik med något de andra fruarna inte kunnat ge honom en son. Dessvärre dör hon strax efter födseln, och kungen låser förkrossad in sig i avskildhet.

En ny ledare väntar på att Henriks makt ska avta, en skada från en tornering hotar att ända hans liv, och illojalitet sjuder vid hovet. Kungens rådgivare, som är bekymrade över Englands försvagade allianser, övertalar kungen att gifta sig med den anspråkslösa Anna av Kleve. Det är en politisk förening som Henrik känner sig allt annat än tillfredsställd med ... tills han möter en ung, kokett ny älskarinna som heter Katarina.

I den lockande och fängslande tredje delen, En drottnings död, får kungen slutligen allt han någonsin önskat sig. Men riket sjuder av oro, och han tänker inte låta sig hindras av något eller skona någon för att hålla sig kvar vid tronen.

"En drottnings död tar med läsaren rakt in i detta turbulenta och ibland diaboliska drama. Man får följa livet och händelserna kring de högt uppsatta och karismatiska personerna i kungens närhet, och det tecknar kungens egen nedgång, gyckelspelet och det blodiga förtrycket."
- Michael Hirst

Utdrag ur boken:

Det fanns inget ståtligare slott i hela världen än Whitehall Palace. Och säkert fanns det ingen mäktigare, elegantare och mer vördnadsbjudande kung än han själv, tänkte Henrik belåtet.

Bedragarna och lögnhalsarna var borta, undanröjda med ett hugg av svärdet eller yxan. Så även Anne. Sensuella, klipska Anne. Hennes svek och otukt hade varit det allra värsta. Hon hade förlorat huvudet till svärdsmannen för bara elva dagar sedan.

Varenda en av dem hade utplånats, sänts till Gud för att få hans rättvisa dom. Allt var avklarat. Den unkna luften i hans näsborrar, i hans kungarike, hade klarnat. Och i dag skulle han äkta den mest älskade av alla kvinnor. Den intagande Jane Seymour, dyrbarast av alla juveler, vackrare än någon annan varelse på denna jord. Hans lycka var fullkomlig!
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om En drottnings död