Det som tillhör mig (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Yngvar Stubö och Inger Johanne Vik (del 1)
Antal sidor
381
Utgivningsdatum
2003-03-01
Upplaga
1
Förlag
Piratförlaget
Översättare
Maj Sjöwall
Originalspråk
Norska
Dimensioner
178 x 108 x 22 mm
Vikt
175 g
SAB
Hce,Hdb.01=c
ISBN
9789164200693
Det som tillhör mig (pocket)

Det som tillhör mig

en kriminalroman

(4 röster)  |  Läs 3 recensioner
Pocket Svenska, 2003-03-01

Slutsåld

I ett kalt källarrum någonstans i Norge sitter nioåriga Emilie inlåst. Hon vet inte var hon är eller vad hon gör här. Inte heller vem mannen är som kommer med mat och vatten. Men instinktivt vet hon att hon måste vara snäll mot mannen. Annars kan det gå för henne som för Kim, pojken som var här men som försvann och aldrig kom tillbaka. Under tiden sprider sig skräcken i hela Norge. Allt tyder på att kidnapparen noga valt ut sina offer. Men varför just Emilie och Kim? Två barn från olika delar av Oslo, från familjer som aldrig förut hört talas om varandra.
Yngvar Stubø, kriminalinspektör vid norska rikskrim, står lika maktlös som alla andra. Men han beslutar sig för att pröva en annorlunda väg. Han söker upp Inger Johanne Vik, psykolog och jurist med ett förflutet inom amerikanska FBI. Inger Johanne vill först inte hjälpa honom. Men när man hittar ett barnlik ändrar hon sig. Det är femårige Kim. Vid kroppen har mördaren lämnat ett meddelande: "Du fick som du förtjänar".
Och i det kvava källarrummet har Emilie fått sällskap av ännu ett barn...
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Det som tillhör mig. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Gripande
  marie, 28 februari 2009

  "Det som tillhör mig" är den första boken jag läst av Anne Holt och jag blev positivt överraskad att den är så välskriven. Blev engagerad direkt, en riktig bladvändare som måste läsas ut på en gång. Oväntade intriger och händelser som överraskar. Har läst många deckare och Anne Holt är i mitt tycke Nordens Michael Connelly.

 2. Otroligt bra!
  Jonas, 16 september 2005

  En bok som rekommenderas starkt! Detta var den första Anne Holt boken jag läste och detta är en deckar/thriller- författare i världsklass, jag skulle faktiskt vilja dra paraleller till vår egen Henning Mankell gällande berättarformen. Spännande och ett måste att äga!

 3. Ett rent nöje!
  Karin H, 8 juli 2003

  Skräcken sprider sig i Norge när barn efter barn kidnappas. Kommissarie Yngvar Stubö beslutar sig för att övertala psykologen Inger Johanne Vik att hjälpa polisen hitta barnen innan det är för sent.
  Det är ett rent nöje att läsa Anne Holts väluppbyggda deckare. Hon är en författare som tänker till innan och samtidigt låter sig ryckas med när hon skriver. Man lär känna de starka karaktärerna och engageras i de välberättade historierna. Det som tillhör mig är inget undantag. Man sväljer hel... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Anne Holt