Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Wahlöö (del 6)
Antal sidor
189
Utgivningsdatum
2003-12-01
Upplaga
Ny utg.
Förlag
Piratförlaget
Dimensioner
180 x 110 x 10 mm
Vikt
120 g
SAB
Hc.01
ISBN
9789164201010

Stålsprånget

(7 röster)
Pocket,  Svenska, 2003-12-01
37
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Stålsprånget gavs ut första gången 1968 och är en fängslande och skrämmande framtidsthriller. Drygt trettio år senare är temat i boken fortfarande lika nervpirrande och möjligt: En mans kvalfulla kamp för att finna skälet till varför hans land nästan har upphört att existera.

Kommissarie Jensen hade lämnat sitt land när det styrdes av välvilliga despoter som kuvade sitt folk. När han återvänder hem finner han ett land som saknar vatten, elektricitet, tidningar och dessutom verkar vara folktomt - om man bortser från liken på gatorna. All förbindelse med omvärlden har skurits av. När Jensen får i uppdrag att klarlägga katastrofens omfång och orsaker är han landets siste polisofficer i tjänst.

När boken kom ut i USA skrev den välrenommerade kritikern Anthony Boucher i New York Times: " En fascinerande bok som är något utöver det vanliga. Ett användande av deckarformen för att presentera en tankfull och svidande skildring av framtiden - eller en tänkbar framtid. Det är besläktat med Kafka och science fiction och det vilar en nästan spöklik stämning över boken. Detta är svart kaviar av bästa märke."
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Stålsprånget
  2. +
  3. Falsksken

De som köpt den här boken har ofta också köpt Falsksken av Sara Engström (pocket).

Köp båda 2 för 66 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Per Wahlöö