Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
299
Utgivningsdatum
2005-04-01
Upplaga
1
Förlag
Piratförlaget
Dimensioner
180 x 110 x 20 mm
Vikt
165 g
SAB
Hc
ISBN
9789164201577
Anhörig (pocket)

Anhörig

(17 röster)  |  Läs 4 recensioner
Pocket, Svenska, 2005-04-01
38
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige vid 99 kr för privatpersoner.
Julklapp? Beställ boken senast onsdag 20 december kl. 22:30 med "Snabb frakt" för leverans innan julafton - Läs mer
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Anhörig är en djupt personlig berättelse om vanmakten i att leva sida vid sida med en älskad människa på väg att gå under i missbruk. Här får vi möta den nya generationens missbrukare för vilka droger och alkohol är ett självklart inslag i ett liv fyllt av framgång och karriär. Det är en starkt drabbande skildring av en helvetesresa kantad av djupaste förtvivlan men trots det aldrig av uppgivenhet. Katerina Janouch har skrivit en insiktsfull och vägledande roman om en medberoendes kamp mot alkoholens demoner.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Anhörig
 2. +
 3. Sommarbarn

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sommarbarn av Katerina Janouch (pocket).

Köp båda 2 för 77

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Anhörig. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Anhörig är en jättebra bok, även om det ibland kan...
  bonadea, 21 november 2013

  Anhörig är en jättebra bok, även om det ibland kan upplevas som tjatig så det en bok som handlar om missbruk och missbruk är tjatigt. Det är så mycket kunskap i denna bok , att den borde läsas på behandlingshem och ett måste för den som själv är anhörig till en missbrukare. Katerina Janouch är så träffande i sin beskrivning av en alkoholist beteende , deras tänkesätt och hur ont det gör när suget sätter igång. Mer verkligt än så kan det inte bli , detta är en alkoholist och narkomanens verkli... Läs hela recensionen

 2. Läsvärd som anhörig
  kiina.a@hotmail.com, 6 april 2011

  Boken var lättläst, men hade ett visst ord som var upprepat otaliga gånger, vilket var ganska jobbigt. Som någon kommenterat innan mig, så gjorde det nästan att man var tvungen att lägga ned boken. Men ur mitt perspektiv, som anhörig till en nykter narkoman, så var detta ett sätt att informera mig om alkoholismens sidor. 4 stjärnor från mig, då den gav mig något att ta med mig i framtiden.

 3. lärorik, jag rekommenderar den till alla
  sylvia, 18 oktober 2009

  inte femma pga av lite upprepningar som fick mig att nästan inte fortsätta läsa den men annars så nästan streckläste jag den. läste sommarbarn som jag också tyckte om. men det här låg närmare och var nog mycket svårare att skriva om. katerina skrev ingående och personligt. det känns som om jag precis vet hur det är att vara både anhörig och beroende efter att ha läst boken. känner mig väldigt berikad och att en hel värld av förståelse har öppnat sig för mig. jag rekommenderar den till alla.

 4. En besvikelse...
  mia..., 14 maj 2008

  Efter att ha läst "dotter önskas" måste jag säga att denna bok var en besvikelse. Visserligen beskrivs den anhörigas känlor och tankar på ett ingående sätt, dock får man aldrig ett riktigt grepp om berättelsen. Boken bekskrivs i dåtid och jag-form och dyker aldrig ner i vardagen på ett lämpligt sätt. Beskrivningarna känns på distans och man kommer aldrig "nära" bokens huvudpersoner. Händelser beskrivs i sammanfattande drag och det är svårt att "vara i berättelsen". Detaljer av de olika slag h... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner

Bloggat om Anhörig