Linda : som i Lindamordet : roman om ett brott (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
503
Utgivningsdatum
2005-09-01
Upplaga
1
Förlag
Piratförlaget
Dimensioner
217 x 146 x 40 mm
Vikt
800 g
SAB
Hc
ISBN
9789164201768
Linda : som i Lindamordet : roman om ett brott (inbunden)

Linda : som i Lindamordet : roman om ett brott

en roman om ett brott

(3 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden Svenska, 2005-09-01

Slutsåld

Läs en intervju med Leif GW Persson>>

En ung kvinna hittas mördad av en okänd gärningsman och polisen har fått ett spaningsmord som de måste utreda. Denna roman handlar om just detta - om polisens utredning av ett typiskt spaningsmord i dag och vil ka konsekvenser som det arbetet får för de närmast inblandade.Det är en enkel och okomplicerad historia. I en traditionell mening har den till och med ett lyckligt slut i och med att mördaren åker fast och blir dömd. Berättelsen innehåller bara tre konstigheter.

För det första att polisen hittar den som gjorde det trots att de egentligen letar efter en helt annan typ av gärningsman. Och att den polis som faktiskt hittar honom, kriminalkommissarien Jan Lewin vid Riksmordkommissionen, inte letar efter just honom. Om han nu ens letar efter något.

För det andra att kriminalkommissarien Anna Holt som håller i förhören med gärning smannen redan på förhand vet hur han kommer att svara på de frågor som hon ställer. Samtidigt som hon också vet att hon inte vet särskilt mycket om honom, beroende på att han undanhåller den väsentliga sanningen om sig själv.

För det tredje att Anna Holts kollega, kriminalinspektören Lisa Mattei, tycker att det egentligen handlar om något annat än ett mord på en ung kvinna. Hur Jan Lewin kunde hitta en gärningsman på det viset. Hur Anna Holt visste svaren på frågor som hon inte ens hunnit ställa. Och hur Lisa Mattei kunde tycka att det egentligen handlade om något helt annat. Om detta handlar Leif GW Perssons nya roman om ett brott: Linda - som i Lindamordet.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Linda : som i Lindamordet : roman om ett brott. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Detta är en typisk Leif G W Persson bok, gillar man...
  bonadea, 10 november 2013

  Detta är en typisk Leif G W Persson bok, gillar man hans böcker så kommer man gilla även Linda boken. Jag håller med att det inte är hans bästa, inte hans sämsta men det håller absolut måttet.

 2. Läsvärd
  Birger B, 14 januari 2006

  Nej, detta är inte Leif GW Perssons bästa bok, sannolikt en av de sämre. Ibland saknar jag nyanser - det tycks som att Leif GW:s persongalleri tecknas antingen i vita eller svarta färger.

  De dumma är dumma och de goda är mycket goda, smarta och effektiva. I bland blir det helt enkelt för stereotypt.

  Ändå gillar jag hans sätt att skriva: fyllt av dräpande satir och språklig lusta. Men ska du köpa din första Leif GW bok så är det "En annan tid, ett annat liv".

 3. Leif G. W. har gjort det igen
  Bengt Andersson, 29 september 2005

  Låt mig först säga. Det är inte G.W:s bästa bok. Det håller jag fortfarande "En annan tid ett annat liv" för att vara men det är hans roligaste. Den är träffande, satirisk, elak och som sagt mycket rolig. Jag skrattade högt för mig själv vid flera tillfällen när jag läste den. Som alltid har G. W. en stringens och stramhet när han beskriver brottet och det utredningstekniska förfarandet. Han varvar det med en personteckning som är tämligen vidlyftig ibland till och med absurd. Det är lätt att... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Recensioner i media

Perssons nya roman är alltså en riktig fröjd att läsa. Dialogen är som vanligt knivskarp, språket kokar av berättarglädje och intrigen är det heller inget större fel på." Magnus Persson, Svenska Dagbladet "Leif GW Persson är unik i genren, som författare är han enastående. Detta är stor läsning." Mikael Hermansson, Borås Tidning "Underhållning parad med realism och hög trovärdighet - det kan knappast bli bättre än så här."
Anders Wennberg, Gefle Dagblad

"Fantastisk berättarkonst om ett vanligt mord"
Eskilstuna-Kuriren

"Det är ju sant att insikter i polisarbete i sig inte skriver bra kriminalromaner, men Persson är ju dessutom en alldeles utomordentlig författare."
Leif Larsson, Västerbottens-Kuriren

Bloggat om Linda : som i Lindamordet : roman om ett ...

Övrig information

En ung kvinna hittas mördad av en okänd gärningsman och polisen har fått ett spaningsmord som de måste utreda. Denna roman handlar om just detta - om polisens utredning av ett typiskt spaningsmord i dag och vilka konsekvenser som det arbetet får för de närmast inblandade.
Det är en enkel och okomplicerad historia. I en traditionell mening har den till och med ett lyckligt slut i och med att mördaren åker fast och blir dömd.
Berättelsen innehåller bara tre konstigheter.
För det första att polisen hittar den som gjorde det trots att de egentligen letar efter en helt annan typ av gärningsman. Och att den polis som faktiskt hittar honom, kriminalkommissarien Jan Lewin vid Riksmordkommissionen, inte letar efter just honom. Om han nu ens letar efter något.

För det andra att kriminalkommissarien Anna Holt som håller i förhören med gärningsmannen redan på förhand vet hur han kommer att svara på de frågor som hon ställer. Samtidigt som hon också vet att hon inte vet särskilt mycket om honom, beroende på att han undanhåller den väsentliga sanningen om sig själv.

För det tredje att Anna Holts kollega, kriminalinspektören Lisa Mattei, tycker att det egentligen handlar om något annat än ett mord på en ung kvinna.
Hur Jan Lewin kunde hitta en gärningsman på det viset. Hur Anna Holt visste svaren på frågor som hon inte ens hunnit ställa. Och hur Lisa Mattei kunde tycka att det egentligen handlade om något helt annat.

Om detta handlar Leif GW Perssons nya roman om ett brott: Linda - som i Lindamordet.