Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
513
Utgivningsdatum
2013-08-14
Upplaga
1
Förlag
Piratförlaget
Medarbetare
Beckston, Carl-André (form)
Dimensioner
215 x 145 x 30 mm
Vikt
847 g
SAB
823.8
ISBN
9789164202215
Från Holmes till Sherlock (inbunden)

Från Holmes till Sherlock

(21 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2013-08-14

Slutsåld

Vinnare av Svenska Deckarakademins Faktabokpris 2013... en alldeles utmärkt bok om Sherlock Holmes. ... Läs den! Leif GW Persson, Expressen
Alla känner till Sherlock Holmes. Sir Arthur Conan Doyle skapade en litterär gestalt som under 125 års tid behållit sin popularitet och som idag är mer älskad än någonsin. Men hur kunde denna fiktiva figur som en ung fattig småstadsläkare i England fantiserade fram på 1880-talet bli en sådan framgångssaga?
Det här är boken om de män och kvinnor som lade grunden till succén och fick Sherlock Holmes att bli en av världens mest kända symboler. En fascinerande skildring, som till stora delar bygger på tidigare opublicerat material, av det mer än sekellånga spelet bakom kulisserna. En tragisk historia om en man som försökte fly från sin egen skapelse, om ett arv som förstörde livet för en hel släkt.
Det är också historien om skådespelare, författare och fans som i decennium efter decennium förnyat den välkände detektiven. Från 1890-talets gentlemannadetektiv Holmes till 2010-talets udda geni Sherlock.
Från Holmes till Sherlock är en medryckande populärhistorisk berättelse om ett litterärt fenomen.
Mattias Boström är en av Skandinaviens ledande Sherlock Holmes-kännare och valdes 2007 in i världens förnämsta Holmessällskap, The Baker Street Irregulars, där han även prisbelönats för sina texter om detektiven.
Det är välskrivet, med en viss romantouch synnerligen ambitiöst och kunnigt För oss diggare är denna biografi oundgänglig Svenska Dagbladet
En god berättare som ger mig som läsare till livs en massa saker som är väldigt roligt Det är så pass intressant på så många andra plan så du behöver inte vara Sherlock Holmes-frälst. (Betyg 4 av 5) SVT Gomorron Sverige
... den nördigaste boken jag någonsin läst ... Helsingborgs Dagblad
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Från Holmes till Sherlock. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Sherlock
  Krister Renard, 12 september 2014

  Fascineras man, som jag, av Sherlock Holmes finns förmodligen ingen bättre bok i hela världen. Både lärd och lekfull. Hade stort nöje av att läsa denna bok.

 2. Jag har aldrig varit något större fan av Sherlock...
  Tonna, 2 september 2013

  Jag har aldrig varit något större fan av Sherlock Holmes, men inte för att jag inte tycker han är bra utan för att jag helt enkelt inte läst böckerna. Mitt fokus har legat på andra. Efter att ha sett filmerna och den briljanta TV-serien, blev jag därför nyfiken när jag såg den svenska boken Från Holmes till Sherlock.

  Det märks att Mattias Boström älskar Sherlock Holmes och entusiasm återspeglas i texterna. Det här är en väldigt bra och läsvärd bok, som är mycket spännande och intress... Läs hela recensionen

 3. Jag blev mycket besviken ... utifrån beskrivningen av...
  Elyong, 2 september 2013

  Jag blev mycket besviken ... utifrån beskrivningen av boken (och inte minst bokens titel) fick jag intrycket av att det skulle handla om "företeelsen Sherlock Holmes" i stort och inte (som är fallet) att det till allra största delen var fråga om en petimäteraktig Conan Doyle-biografi.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Mattias Boström