Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Irene Huss (del 9)
Antal sidor
331
Utgivningsdatum
2010-08-09
Upplaga
1
Förlag
Piratförlaget
Medarbetare
Carlsson, Ola (form)
Dimensioner
215 x 145 x 25 mm
Vikt
540 g
SAB
Hc
ISBN
9789164203250
Den som vakar i mörkret (inbunden)

Den som vakar i mörkret

(10 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden Svenska, 2010-08-09

Slutsåld

Dold av mörkret iakttar han kvinnorna. Han har en överenskommelse med dem, och så länge de är trogna beskyddar han dem. Men när de syndar straffar han dem med döden.

En kvinna hittas död på en kyrkogård, strypt och paketerad i plast. Kroppen är omsorgsfullt rengjord och mördaren har inte lämnat några spår efter sig. Några dagar före mordet har kvinnan fått en blomma sam ett kort med obegriplig text och ett fotografi på sig själv. Kriminalinspektör Irene Huss och hennes kollegor i Göteborg har varken ledtrådar eller motiv och när ett liknande mord begås strax därefter börjar jaktken på mördaren bli desperat.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Den som vakar i mörkret. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Deckarsveriges Lara Croft är tillbaka
  Linda-Marie, 14 oktober 2010

  Deckarsveriges egen Lara Croft är tillbaka i Helene Turstens nionde bok om kriminalinspektör Irene Huss. I Den som vakar i mörkret tampas polishjältinnan tillika ju-jutsimästarinnan med såväl en pedantisk strypmördare som nätstalking samtidigt som hon kämpar med de förändringar som sker i privatlivet.

  Jag tycker att detta är en av Turstens ruggigaste böcker och användandet av effektfulla cliffhangers gör den till en riktig bladvändare, omöjlig att lägga ifrån sig även om timmen bli... Läs hela recensionen

 2. Betyg: 3,5.
  Britt-Marie Kullin, 25 augusti 2010

  Jag har faktiskt aldrig läst en endaste bok tidigare av Helene Tursten, trots att det här var hennes nionde bok om Irene Huss. Däremot så har jag sett dom filmerna som finns efter böckerna, och dom har jag tyckt varit bra.

  Jag tyckte om den här boken. Den var lättläst, spännande, välskriven och hade en bra handling och bra karaktärer.

  Fast den hade inte "det där lilla extra", utan kändes ändå som en rätt så ordinär svensk deckare.

 3. En ny deckare av Helene Tursten
  Kristina Simar, 25 augusti 2010

  Jaha, vad tycker jag egentligen om boken? Lite snäll för att vara en deckare. Inga otäcka detaljer kommer fram när det gäller morden. Jag skrev häromdagen om att Denise Rudbergs Ett litet snedsprång var spännande utan att den innehöll en massa detaljer och det vidhåller jag. Däremot hade jag väntat mig mer spänning av denna deckare. Visst skriver Helene Tursten på ett trevligt och underhållande sätt, men var är spänningen? Och slutet är helt överraskande. Handlingen tog bara slut, utan några svar.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Helene Tursten

Bokvideo

Övrig information