Maj-Britt, Mars-Britt och husvagnen (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
133
Utgivningsdatum
2011-03-15
Upplaga
1
Förlag
Lilla Piratförlaget
Översättare
Barbro Lagergren
Originaltitel
Mai-Britt, Mars-Britt og campingvogna
Illustratör/Fotograf
Anne G Holt
Dimensioner
225 x 170 x 13 mm
Vikt
420 g
SAB
Hcf
ISBN
9789164203526
Maj-Britt, Mars-Britt och husvagnen (inbunden)

Maj-Britt, Mars-Britt och husvagnen

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden, Svenska, 2011-03-15

Slutsåld

En morgon upptäcker Maj-Britt att en ny flicka flyttat in i grannens trädgård - i en husvagn! Hon heter Mars-Britt och är Maj-Britts raka motsats. Medan Maj-Britt är mörk, försiktig och har lätt för att rodna, är Mars-Britt blond, äventyrslusten och väldigt påhittig. Maj-Britt gillar varken opålitliga hundar eller dumma pojkar, men Mars-Britt kan handskas med bägge delarna. Hon klarar nästan vad som helst!

Men ibland råkar Mars-Britt också ställa till det för sig. Under en sommar tillsammans hinner Maj-Britt och Mars-Britt vara med om en hel del konstiga äventyr. Snart visar det sig att det ibland faktiskt är bra att vara tyst, klok och eftertänksam. Som Maj-Britt.

Maj-Britt, Mars-Britt och husvagnen är en härlig, spännande och småtokig bok om två mycket olika åttaåringar som blir bästa vänner. Kapitlen är fyllda av roliga, spännande och galna händelser och ställer också en del funderingar. Maj-Britt, Mars-Britt och husvagnen vänder sig till 6-9-åringar och passar även perfekt för högläsning.

Anne Holt är en av Skandinaviens bäst säljande författare som sedan sin debut 1993 har blivit mångfaldigt prisbelönad. Med Maj-Britt, Mars-Britt och husvagnen debuterar hon även som barnboksförfattare. Boken är den första i en serie på fem böcker och för illustrationerna står Anne Holts syssling och namne - Anne Holt.

"Det är en fin bok som kan inspirera en hel del existensiella funderingar."Helena Ferry, Barnboksprat.se

"Jag är helt kär i den här boken och sträckläste den - helt enkelt för att jag inte kunde få nog av denna tokroliga och ändå lite allvarliga berättelse. (....) Den här boken beskriver barndomen så som jag tycker att den borde vara, galen, läskig, allvarlig och väldigt fin."Lovisa Sagnell, Familjemagasinet

"Holtarnas barnboksdebut är en fantastisk liten historia som ger utlopp för allt det där som busiga barn så gärna vill göra. (...) Även om boken handlar om två tjejer tycker jag den passar både tjejer och killar då dessa flickor är såpass olika. Jag ser definitivt fram emot fler berättelser om de här tjejerna från Holt-duon och ser definitivt fram emot mer av det nya förlaget Lilla Pirat."Böcker, böcker, böcker
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Maj-Britt, Mars-Britt och husvagnen. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Läslustframkallande
    Anni, 11 maj 2014

    En rolig, välskriven, engagerande kapitelbok med fina illustrationer i färg. Det står att boken riktar sig till barn i åldern 6-9 år och det gör den, men den uppskattas faktiskt lika mycket av lite äldre barn (10-12), trots att huvudpersonerna är i åttaårsåldern. Passar lika bra som högläsningsbok som självläsningsbok. Mina döttrar har båda läst den flera gånger, tycker den är jättebra, mycket annorlunda och väldigt rolig. Andra delen: "Maj-Britt, Mars-Britt och mopsen Muntermor", är lika bra den.

  2. Betyg: 3.
    Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm), 24 mars 2011

    En trevlig och rolig barnbok för åldersgruppen 6-9 år. Lämpar sig utmärkt för högläsning.

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Maj-Britt, Mars-Britt och husvagnen