Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
447
Utgivningsdatum
2011-05-18
Upplaga
1
Förlag
Piratförlaget
Medarbetare
Thunfors, Eric (form)
Dimensioner
190 x 132 x 30 mm
Vikt
574 g
SAB
Hc
ISBN
9789164203564
Den enögda kaninen (häftad)

Den enögda kaninen

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 2011-05-18

Slutsåld

Vi Läsers val
En deckarförfattare som inte är känd journalist! Här kommer Christoffer Carlssons andra bok efter succédebuten Fallet Vincent Franke. Om några unga vänner en sommar, inspirerat av Den store Gatsby och Twin Peaks.

Bortom det lilla samhället Dalen finns ett övergivet hus. Det är det första David Flygare får veta när han återvänder till sin barndomsstad för sommaren.

Tillsammans med fem vänner tillbringar David de långa sommardagarna vid huset. De solar, grillar, dricker, har sex och begår inbrott i skydd av natten. De gömmer stöldgodset i huset.

Men stölderna skapar oro i det lilla samhället. Och då en ensam, gammal man dessutom försvinner börjar det koka under ytan, vad är det egentligen som pågår i Dalen?

När sommaren är över kommer det vita huset att stå för allt David och hans vänner har tagit från Dalen, och allt det som tagits från dem det som aldrig kan komma tillbaka.

Den enögda kaninen är en spänningsroman om en liten plats där stora händelser inträffar. En glesbygd noir med en stämning som kryper under huden. En berättelse om kärlek och vänskap, om hemligheter och lögner.
Christoffer Carlssons debutroman Fallet Vincent Franke hyllades av recensenterna när den utkom, och såldes omgående till flera europeiska länder. Den enögda kaninen är hans andra roman.
recensioner
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Den enögda kaninen. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Annorlunda spänningsroman
  Monica O Kolkman, 27 juli 2011

  Den Enögda Kaninen är liksom Vincent Franke en annorlunda spänningsroman. Fokuserar på "förövarna". Får en att sympatisera med dem, även om en del av dem är ganska udda, rentav obehagliga.

  Tragiken ligger som en tung mantel över berättelsen. Man vet redan från början att det kommer att gå ut helvete, ändå läser man, för man måste ju veta veta hur.

  Språket känns förvånansvärt fulländat för att komma från en så ung författare. Det stack ut redan i Vincent Franke, men har mogna... Läs hela recensionen

 2. Betyg: 4,5 av 5.
  Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm), 18 maj 2011

  För lite drygt ett år sedan så läste jag Christoffer Carlssons debutroman, "Fallet Vincent Franke". Jag tyckte mycket om den boken, så därför såg jag verkligen fram emot att läsa hans andra bok, "Den enögda kaninen".

  Och hans andra bok gjorde mig verkligen inte besviken. För den var minst lika bra som den första.

  Piratförlaget kallar boken för en "spänningsroman", och den beteckningen passar bra tycker jag. För det är ju inte direkt någon kriminalroman eller deckare. Men ä... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Den enögda kaninen

Övrig information