Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
Cecilia Lund (del 7)
Antal sidor
439
Utgivningsdatum
2014-06-11
Upplaga
1
Förlag
Piratförlaget
Dimensioner
190 x 132 x 29 mm
Vikt
582 g
SAB
Hc
ISBN
9789164204042
Blodssystrar : roman (häftad)

Blodssystrar : roman

(78 röster)  |  Läs 13 recensioner
Häftad,  Svenska, 2014-06-11

Slutsåld

Katerina Janouch är mästerlig på att skildra kvinnor och vardagsdramatik. I nya romanen Blodssystrar får vi återigen möta barnmorskan Cecilia Lund. Cecilia, som precis skilt sig, blir personligt engagerad när en dramatisk förlossning slutar i tragedi. Samtidigt brottas hon med familjelivet och gör sitt bästa för att finnas till hands på hemmaplan. Precis som i de tidigare böckerna handlar denna sjunde bok om relationer och familjedraman i kombination med nervpirrande spänning.

Serien om barnmorskan Cecilia Lund har fått en efterlängtad sjunde del. Precis som tidigare i serien handlar Blodssystrar om vardagsliv, relationer, och familjedraman i kombination med nervpirrande spänning.
Cecilia står på egna ben efter skilsmässan. Under en dramatisk förlossning på sjukhuset där hon jobbar avlider en ung mamma och hennes baby.
I medierna rasar en hätsk debatt om vårdbesparingar och Cecilia kontaktas av den bortgångna kvinnans fästman. Hon är helt oförberedd på vad som sedan sker.
En ung gravid kvinna hittas medvetslös under en gångbro och Cecilia engagerar sig i fallet med fara för sitt liv - samtidigt som hon försöker finnas till hands för sin egen familj.
Katerina Janouch har vunnit många trogna läsare med böckerna om Cecilia Lund, tack vare sina skildringar av kvinnors liv och vardagens dramatik.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 13 recensioner av Blodssystrar : roman. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Blodsystrar
  Björn Johansson (Finspång), 4 augusti 2015

  Den här boken är dramatisk, rolig o spännande var en stor bok i sin serie
  Gav mkt underhållning i en samma bok.

 2. SUVERÄN
  Bokslukerska, 3 september 2014

  Ja , den var lika suveränt bra som alla böckerna om Cecilia lund. Älskar verkligen dessa böcker, vill ha fler böcker i den här serien.

 3. Blodssystrar
  AnnMarie Ynglöv, 25 augusti 2014

  En bok som man verkligen skall läsa. Intressant att följa Cecilias liv, hennes jobb, hennes åtrå till karlar och hennes barn, mor , systrar och även kontakten med sin kloka mormor.

 4. Mycket läsbar
  Britt-Marie Kerstin Ryden, 12 augusti 2014

  Alla dessa böcker som handlar om barnmorskan Cecilia Lund är intressanta att läsa. Jag längtar till nästa bok. Även om det är en roman finns det verklighet i texten.

 5. Helt underbar
  Bitte, 31 juli 2014

  Svår att lägga ifrån sig. Även om det är ganska otroligt att en och samma människa råkar ut för så mycket som Cecilia Lund gör så skriver Katerina Jonouch på ett så underbart sätt att man bara vill läsa mer och mer.
  Jag njuter från sida ett tills dess att boken slås igen. Hon tar upp ämnen som många gånger är tabu att prata om. Väntar med stor iver på nästa.

 6. makalös
  Annika, 21 juli 2014

  Helt underbar bok, precis som de föregående! Så verklig och skildrar dagens samhälle, så som barnfamiljerna och mor- farföräldrar, vänner- bara så bra:)
  Väntar redan på nästa:)

 7. Når inte upp till mina förväntningar...
  Maria , 17 juli 2014

  Inte lika bra som de tidigare böckerna . Historien var tunn och kändes hafsigt påhittad . Personbeskrivningarna var väldigt ytliga i denna boken. Synd för jag har verkligen tyckt om de andra böckerna i serien .

 8. Läsvärt !
  Barbro Lundin (Solna), 4 juli 2014

  Mycket bra skrivet som vanligt.Svårt att lägga ifrån sig boken, Mycket lätt att hänga med i historien, och mycket underhållande, Hoppas hon skriver fler böcker om barnmorskan.

 9. Blodssystrar
  Helen Göransson, 29 juni 2014

  Jag tyckte denna boken var lika bra som de övriga i samma serie. Längtar/väntar redan till nästa bok. Lättläst och svår att lägga ifrån sig när man väl börjat läsa den.

 10. spänning, intriger och kärlek
  Linda-Mari Hedman, 26 juni 2014

  Har läst alla de andra böckerna om Cecilia Lund och de var lika bra.

  Varför jag fastnade för just dessa böcker är nog för att jag lätt kan relatera till Cecilia i vissa situationer
  men även för att det finns en spänning i varje bok och att det handlar om ett vanligt "svensson" liv.

 11. LÄS!
  Maria , 26 juni 2014

  Fullkomligt älskar denna serie, när en ny kommit ut så sträckläser jag från pärm till pärm. Vad händer härnäst med huvudpersonerna? Vem kommer att märkas mest i nästa bok?

 12. trist
  fredrika johansson, 22 juni 2014

  Trist "reltionsdrama" om sverige och sjukvården.
  Inte för att vårdsparande-debatten inte är aktuell, men sättet författaren belyser ämnet är som en ficklampa i garderoben. Inte särskillt nyanserat eller pålitligt. En ytterligare i raden av samma samma samma av en uttjatad författare.

 13. Betyg: 5 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 18 juni 2014

  Jag har läst alla böcker som Katerina Janouch har skrivit. Hon är en av mina absoluta svenska favoritförfattare. Hennes bästa böcker är, enligt mig, serien om barnmorskan Cecilia Lund.

  "Blodssystrar" är den sjunde boken i serien. Här är en länk till min recension av den sjätte boken, och det finns också länkar där till dom fem tidigare böckerna. (Och den här recension är till största delen likadan som recensionen till "Nattsländan").

  Jag tycker att Katerina har gjort sig e... Läs hela recensionen

Visa alla 13 recensioner

Fler böcker av Katerina Janouch