Barfotaflickan (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
Cecilia Lund (del 8)
Antal sidor
453
Utgivningsdatum
2015-06-10
Förlag
Piratförlaget
Dimensioner
195 x 135 x 30 mm
Vikt
580 g
SAB
Hc
ISBN
9789164204332
Barfotaflickan (häftad)

Barfotaflickan

(94 röster)  |  Läs 18 recensioner
Häftad,  Svenska, 2015-06-10

Slutsåld

Ny vändning för Cecilia Lund
Barnmorskan Cecilia Lund fyller 40 och lever varannanveckasliv i en lägenhet i förorten. Barnen har blivit äldre och Cecilia kan satsa mer på sitt arbete. En natt kommer en papperslös kvinna in på förlossningen. Hon föder en pojke men dagen efter försvinner hon spårlöst. Ingen vet vart hon tagit vägen eller varför hon lämnat kvar sitt nyfödda barn. Samtidigt sker en rad dramatiska händelser i Cecilias familj. Sonen Marcus drabbas och även modern Christina. Både privat och i sitt yrke brottas Cecilia med svåra frågor om människors lika värde. Barfotaflickan är den åttonde delen i den mycket populära romanserien om barnmorskan Cecilia Lund. Katerina Janouch har vunnit många trogna läsare tack vare sina skildringar av kvinnors liv och vardagens dramatik.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 18 recensioner av Barfotaflickan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Lyfter nutida samhällsproblematik
  Anni, 18 juli 2016

  Janouch fortsätter att skriva engagerat och drivet om den egocentriska barnmorskan Cecilia som är helt besatt av att tillfredsställa sina egna behov utan förmåga att se hur hennes beteende och val påverkar hennes egna barn.
  I Barfotaflickan får vi följa Cecilias arbete i mindre utsträckning än i tidigare romaner. Istället lyfts ett nytt engagemang upp. Denna gång är det tiggarkvinnornas situation som uppslukar Cecilias intresse. Omgivningen reagerar allt mer över hur hon väljer att satsa... Läs hela recensionen

 2. Härlig läsning
  Bitte, 18 januari 2016

  Jag bara älskar Cecilia Lund och allt hon råkar ut för. Katerina Janouch skriver på ett så härligt sätt som får en att må bra i läsandet.
  Även om ingen kan råka ut för allt som barnmorskan Cecilia gör så är böckerna om henne skrivna på ett sätt som får det att kännas som om man kände denna familj. Man vill bara veta mer och mer om dom allihop. Hoppas att det kommer fler.

 3. Sträckläsning
  Inga-Lill Lindström, 15 september 2015

  Janouch lika underbart bra som vanligt, längtar redan efter fler i samma serie. kunde inte sluta, saknar boken redan när sista sidan blir läst.

 4. barfotaflickan
  Björn Johansson (Finspång), 4 augusti 2015

  Hur bra som helst, synd att det är den sista.
  Den här boken är väldigt bra, givande på många sett,
  sorglig och dramatisk.

 5. Bra bok och kan rekomderas.

  Mycket bra och väldigt väl skriven. Längtar till nästa bok hoppas den kommer snart. Alltid bra att följa Cecilla lunds liv.

 6. Vilka böcker :)
  Lisa Täpp, 29 juli 2015

  Himla bra. Vill ju läsa fortsättningen nu men får vänta med spänning till nästa sommar. :)
  Spännande från första stund. Går inte att sluta läs. Lätt lästa tycker jag som inte brukar läsa så mycket böcker. Många plus :)

 7. Mysig sommarläsning av Janouch
  Cecilia Nilsson, 16 juli 2015

  Jag har läst samtliga böcker i denna serie och jag njuter varje gång. En perfekt mix av allvar, humor och livet, med ständigt aktuella samhällsteman. Tack Janouch även denna gång.
  Högsta betyg.

  Kram Cecilia

 8. Sträckläsning
  Lise-Lotte Svensson, 15 juli 2015

  Super som alltid synd att det är sista delen om Cecilia Lund. Hoppas Katerina skriver flera liknande böcker som har allt.

 9. Barfotaflickan

  Boken är mycket intressant,den är skriven på ett mycket vardagligt sätt med inlevelse.När man börjar att läsa kommer man fort in i handlingen o det är svårt att sluta läsa .Jag kan varmt rekommendera den till andra personer.Jag har läst de föregående böcker som författaren har skrivit och de ger bara mer läslust.

 10. Man kan inte slita sig..
  Christina1974, 1 juli 2015

  Verkligen sträckläste boken! Så jädrans bra! Och så spännande precis som övriga böcker i serien. Nu kan jag knappt bärga mig till nästa bok. Vill ha den nu! ;)

 11. Åttonde romanen om Cecilia Lund
  Kristina S (Ödeshög), 30 juni 2015

  Som vanligt är del åtta av serien om barnmorskan Cecilia Lund helt underbar. Kanske ett snäpp bättre än Blodsystrar, enlig mig. Katerina Janouch kan verkligen fånga läsarna med sitt språk, gestaltningar och kvinnliga situationer man känner igen sig i. Hur svårt det kan vara att vara den perfekta mamman. Att man ofta får dåligt samvete om man någon gång sätter sig själv i första hand framför barnen. Att man som kvinna också vill känna kärlek och åtrå till en man och inte bara fokusera på barne... Läs hela recensionen

 12. Toppenbra läsning.

  Lika bra bok som de övriga i den här serien. Rena julafton för mig när Katerina kommit ut med en ny bok om barnmorskan Cecilia Lund och hennes familj.

 13. Spännande med bra intriger
  Irja Sellberg, 24 juni 2015

  En riktig bladvändare. Har läst alla hennes böcker, men denna var bäst. Jag sträckläste den, mycket bra sommarlektyr. Ser fram emot nästa bok.

 14. Spännande.
  Gunilla Liljegren, 24 juni 2015

  Den här " barnmorskeboken" var betydligt bättre än föregående bok.
  Absolut läsvärd.
  Lite typ sträckläsning.
  Är ju bekant med personerna efter tidigare böcker.
  Snart "final" lika med sista boken

 15. Jätte bra serie
  Siw Fredrikson, 24 juni 2015

  Säger allt, kan verkligen rekommenderar att läsa hela serien av Katerina Janouch. Har lånat ut böckerna till 5 olika personer som också har gillat dom.

 16. Kanon
  PATRICIA BJÖRK (Åtvidaberg), 24 juni 2015

  Efter att man har övriga böcker i denna serie om Cecilia Lund så ville man ha även denna i sin ägo och som vanligt så är den lättläst och man har svårt och släppa boken ju. Skön sommarläsning !

 17. Betyg: 4,5 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 17 juni 2015

  Jag har läst nästan alla böcker som Katerina Janouch har skrivit. Hon är en av mina absoluta svenska favoritförfattare. Hennes bästa böcker är, enligt mig, serien om barnmorskan Cecilia Lund.

  "Barfotaflickan" är den åttonde boken i serien. Här är en länk till min recension av den sjunde boken, och det finns också länkar där till dom sex tidigare böckerna. (Och den här recension är till största delen likadan som recensionen till "Blodssystrar").

  Jag tycker att Katerina har ... Läs hela recensionen

 18. Katerina levererar på topp
  linda, 12 juni 2015

  Barfotaflickan blir min nya favorit i serien, tidigare var modershjärtat min nummer ett.
  Katerina lyckas från sida ett till sista sidan att leverera, spänning, oväntade drag, plötsliga händelser. Det är en bok med många bollar i luften, men författarinnan är en mästare på att jonglera. Vi får en djupare relation med flera karaktärer.
  I tidigare böcker kunde jag fästa mig vid vissa kapitel och vissa karaktärer men i denna älskar jag varenda ett.
  Katerina utvecklas mer än jag någon... Läs hela recensionen

Visa alla 18 recensioner

Fler böcker av Katerina Janouch