Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Leo Junker (del 3)
Antal sidor
478
Utgivningsdatum
2015-08-12
Upplaga
1
Förlag
Piratförlaget
Dimensioner
215 x 140 x 25 mm
Vikt
787 g
SAB
Hc
ISBN
9789164204769

Mästare, väktare, lögnare, vän

(14 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden, Svenska, 2015-08-12
202 kr
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
En bok med många bottnar och komplex intrig, men framför allt en vacker, välskriven och sorgsen bok om Sverige, om svek och misslyckanden och försoning. Dagens Nyheter
Av det jag läst hittills i år av kriminalromaner är Christoffer Carlssons nya den tveklöst bästa ... Det här är Junkers tredje fall och Carlsson har putsat stil och intrig tills de blänker. Icakuriren

Det lilla samhället Bruket, i juni 2014. Hoppet om en fridfull midsommar krossas när en äldre man hittas skjuten till döds i sitt hem. Brottsutredningen får förstärkning när Leo Junker anländer från Stockholm och utger sig för att vara från Rikskriminalpolisen. En som inte litar på honom är kriminalassistent Tove Waltersson, som nyligen återvänt till sin hemort efter en längre sjukskrivning.
Bruket är en märklig plats och döljer fler hemligheter än man först tror. I takt med att en händelse avlöser en annan växer något större än sanningen om ett grovt brott fram.
I en annan tid och en annan värld är det Stockholm och 1984. Två poliser ser sin stora chans i skuggorna av ett tillslag, men en ung journalist är fast besluten att avslöja deras hemlighet. De möts en kall natt i november och efter det finns ingen återvändo.
Mästare, väktare, lögnare, vän är den tredje och fristående delen om Leo Junker, och ett storslaget kriminaldrama om kärlek, vänskap, svek och skuld.
Hans serie om Leo Juncker talar direkt till mitt deckarnördiga hjärta - välskriven, lekfull, kärleksfull mot genren men också med en ambition att säga något om vårt samhälle. Skånska Dagbladet
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Mästare, väktare, lögnare, vän
 2. +
 3. Den tunna blå linjen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den tunna blå linjen av Christoffer Carlsson (inbunden).

Köp båda 2 för 387 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Mästare, väktare, lögnare, vän. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Välskriven och trovärdig
  Ante, 14 juni 2017

  Tycker Christoffer Carlssons deckare om Leo Junker är riktigt bra. Allra bäst är den första, men även denna är en välskriven och spännande historia som hoppar fram och tillbaka i tiden på ett lyckat sätt. Person- och miljöskildringen är mycket bra. Intrigen är trovärdig och säkert förekom en del affärer av detta slag på 70- och 80 talet. Hoppas och tror på en bra avslutning av serien i nästa bok.

 2. Kommentar

  Detta är den andra boken som jag läser av Christoffer Carlsson. Bägge har varit jättebra och spännande. Nu väntar jag med spänning på hans nästa bok.

 3. Betyg: 4,5 av 5.
  Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm), 2 september 2015

  Det här är Christoffer Carlssons femte roman, och den tredje boken i serien om Leo Junker. Jag har läst alla dom fyra tidigare böckerna, och här är en länk till min recension av den senaste boken, "Den fallande detektiven". I det inlägget finns även länkar till dom tidigare böckerna.

  Jag har tyckt mycket om Christoffers alla tidigare böcker, och jag tyckte precis lika bra om den här. Gillar man svenska kriminalromaner, så ska man absolut läsa Christoffers böcker. Dom är väldigt väls... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Bloggat om Mästare, väktare, lögnare, vän