Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
309
Utgivningsdatum
2015-09-15
Upplaga
1
Förlag
Piratförlaget
Medarbetare
Thunfors, Eric (form)
Dimensioner
220 x 150 x 25 mm
Vikt
567 g
SAB
Hc
ISBN
9789164204776
Mördar-Anders och hans vänner (samt en och annan ovän) (inbunden)

Mördar-Anders och hans vänner (samt en och annan ovän)

(101 röster)  |  Läs 14 recensioner
Inbunden Svenska, 2015-09-15
209
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
Alldeles glimrande bra. Dråpligt dräpande, finurligt skruvat, elegant som bara tusan. Jag tröttnar aldrig. Skånska Dagbladet
Jonas Jonasson drar sig inte för att driva med allt från Arbetsförmedlingen till kvällspressen. Men han gör det med en stor portion värme och humor. Nerikes Allehanda
Johanna Kjellander lämnar predikstolen för gott under burop från sin församling. Nå, yrkesvalet var ändå aldrig hennes. Hon skyller på pappa och Gud i lika delar.
Per Persson lever ett torftigt liv efter att farfar slarvat bor den förmögenhet som nu borde varit hans. I stället är sonsonen en uselt betald receptionist på ett tredje klassens hotell.
Den bortjagade prästen möter av en slump receptionisten på en parkbänk. Båda är lurade på tillvaron och de har inga problem med att luras tillbaka när möjligheten uppstår. Och det gör den i mötet med Mördar-Anders.
Mördar-Anders och hans vänner (samt en och annan ovän) är Jonas Jonassons tredje roman efter världssuccéerna med Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann och Analfabeten som kunde räkna. Som alltid synliggör Jonasson mänsklighetens tillkortakommanden och förvandlar dem till humor. Han tillåter sina läsare att skratta, le och må bra samtidigt som han bjuder in den som vill till en djupare tanke.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Mördar-Anders och hans vänner (samt en och annan ovän)
 2. +
 3. Ett vet jag säkert

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ett vet jag säkert av Oprah Winfrey (kartonnage, oskurna blad).

Köp båda 2 för 273 kr

Kundrecensioner

Det finns 14 recensioner av Mördar-Anders och hans vänner (samt en och annan ovän). Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Ganska skruvad bok
  Ewa Flysjö, 20 april 2017

  Den första boken av Jonas Jonasson: hundraåringen som gick ut genom fönstret och försvann var väldigt annorlunda och det blev många skratt när boken lästes. I denna boken var det delar som var skruvade och kändes igen men här saknades humorn.

 2. lättläst
  Mellsa 1, 3 april 2017

  Rolig och tokig, men det blev lite för mycket av den varan. Man ledsnar lite efter halva boken men kan ändå inte sluta läsa.

 3. Bedrövlig
  Lars Åsberg, 8 november 2016

  Förväntningarna var höga efter hundraåringen och analfabeten.
  Men här driver Andersson med en stor grupp troende i vårt land.
  Bedrövligt!

 4. Repetetiv
  Björn Lundvall, 4 juli 2016

  Författaren vevar samma story om och omigen. 100-åringen var jättebra, jag kände igen mig i Analfabeten och jag har inte ens orkat läsa klart Mördar-Anders

 5. Burlesk komedi.
  Lennart Hjalmarsson, 23 februari 2016

  Jonasson beskriver att även gangster kan ha ett hjärta. Mycket underhållande om den komplexa världen - präster, gangster och vanligt folk.

 6. Hög skrattvarning
  Bitte, 18 januari 2016

  Trodde aldrig att Jonas Jonasson skulle kunna överträffa 100-åringen som klev ut genom fönstret och försvann! Men vad jag bedrog mig. Jag har skrattat och jag har av spänning lagt undan boken och åter igen skrattat. När man inte trodde att fler tokigheter kunde inträffa så nog sjutton blev allt ännu galnare.
  Underbar bok som jag varmt kan rekommendera.

 7. Mördaranders och hans vänner
  Göran Langevi, 3 november 2015

  Jonas Jonassons bästa bok hittills. Riktigt rolig! Jag kände hans far "Ambulansjonas" och det är nog som han skriver i inledningen att den här boken skulle hans far tyckt om.

 8. Mördar-Anders störande upprepning
  Bo Ingmar Carlsson, 23 oktober 2015

  Tyckte att det var samma sak på varje sida, med lite andra ord,ja samma tema. Den var bäst i inledningen men handlingen var det samma .

 9. Rörig på ett bra sätt!
  Janne Lidén, 21 oktober 2015

  Berättelsen är inte lika bra som det tidigare Jonas Jonassons tidigare men läsvärd ändå.
  Mördar-Anders är en genomsnäll människa som är mycket naiv.

 10. Dags att sluta?
  Nils Georg Blomberg, 21 oktober 2015

  Utan tvekan var "Analfabeten" den bästa av de tre som hittills kommit. Jag tror det blir svårt att komma med ytterligare en bok i samma stil. Därav rubriken DAGS ATT SLUTA

 11. Faktiskt ganska bra
  Agneta Wadström, 13 oktober 2015

  men nu hade jag alldeles nyligen läst om Hundraåringen....(för vilken gång i ordningen?) så jag borde nog ha väntat lite och läst något annat emellan.

 12. Rolig men utan dom stora skratten
  Hans Svensson, 1 oktober 2015

  En välskriven skröna fylld av finurligt och småroligt språk men utan de osannolika och helt avgörande förvecklingar som var själva essensen i de tidigare två böckerna. Ändå klart läsvärd.

 13. Trevlig
  KB, 30 september 2015

  En trevlig och lättläst och därtill humoristisk bok. Väl värd att läsa liksom Jonas Jonassons tidigare böcker. Finurlig handling och man drar på smilbanden under tiden man läser.

 14. Betyg: 3 av 5.
  Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm), 28 september 2015

  För fem år sedan så läste jag "Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann" och den fick en fyra i betyg från mig.

  För två år sedan så läste jag "Analfabeten som kunde räkna" och den fick en femma i betyg från mig.

  Nu har jag läst "Mördar-Anders och hans vänner (samt en och annan ovän)" och den får en trea i betyg från mig.

  Helt okej bok, bra skriven, dråplig och underhållande. Men tyvärr så fångade den inte mig på samma sätt som Jonas Jonassons två tidiga... Läs hela recensionen

Visa alla 14 recensioner

Bloggat om Mördar-Anders och hans vänner (samt en oc...