Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
341
Utgivningsdatum
2017-10-18
Upplaga
1
Förlag
Piratförlaget
Översättare
Erik MacQueen
Originaltitel
Stay with me
Medarbetare
Thunfors, Eric (form)
Dimensioner
216 x 145 x 30 mm
Vikt
617 g
SAB
Hce
ISBN
9789164205049
Stanna hos mig (inbunden)

Stanna hos mig

(19 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2017-10-18
209
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
En stark och gripande debutroman, som dessutom är brinnande aktuell.
Dan Brundin, BTJ

Oj, så bra av debutanten Ayobami Adebayo. Med varm humor målar hon bilden av kvinnoliv i Nigeria under det politiskt oroliga 1980-talet ... Hjärtskärande vackert om den unga, barnlösa Yejide.
Kerstin Särneö, Tara

Yejide träffade sin man på universitetet och de har varit gifta i fyra år. De har ett fint äktenskap, allt som egentligen saknas i deras liv är ett barn. Yejide ber om ett mirakel, hon träffar läkare, hon går motvilligt på en krävande ceremoniell pilgrimsfärd. Men inget händer.
Släkten är bestämd, kräver ett barn och insisterar på att hennes man ska ta en till fru. Yejide känner sig förtvivlad. Hennes make försöker blidka Yejide såväl som släkten.
Men det är en omöjlig situation som kommer att leda till svartsjuka, svek och förtvivlan.
Stanna hos mig är en kärlekshistoria som utspelar sig mitt i den politiska turbulensen i Nigeria under åttiotalet. Det är en berättelse om hur skört ett äktenskap kan vara, om den enorma längtan efter barn och om hur en familj kan gå sönder. Det är också en roman om hur gamla traditioner möter en modern värld med nya värderingar.

Ayòbámi Adébáyò föddes i Lagos, Nigeria. Hon är litteraturvetare och litteraturskribent. Stanna hos mig är hennes debutroman, den fick ett fantastiskt mottagande när den utkom i Storbritannien, blev nominerad till Baileys Womens Prize for Fiction och har hyllats av recensenter och läsare.

Läsaren dras tätt intill huvudpersonerna ... Språket är direkt och inre reflektioner får aldrig berättelsen att tappa tempo. Känslor och handlingar vävs samman och konkreta skildringar av brygder, helbrägdagörare och gamla myter och föreställningar lever sida vid sida med modernare idéer och allmänmänskliga känslor av skam, skuld och övergivenhet ... debuten inger hopp om ett författarskap av fortsatt hög klass.
Marie Blomgren, Nya Wermlands-Tidningen
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Stanna hos mig
 2. +
 3. Shuggie Bain

De som köpt den här boken har ofta också köpt Shuggie Bain av Douglas Stuart (inbunden).

Köp båda 2 för 431 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Stanna hos mig. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Berörande
  BookBeauty, 8 november 2020

  En fantastisk berättelse om afrikansk kultur och hierarkin i polygami, vidskeplighet och barnlöshet. Jag berördes djupt av huvudpersonens sätt att handskas med svåra känslor som utanförskap, sorg och smärta.
  Berättelsen är mycket levande, skriven med fantasi, humor samt med ett genuint kunskap om afrikansk kultur både förr och i modern tid.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Ayobami Adebayo