Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Klemet och Nina (del 3)
Antal sidor
485
Utgivningsdatum
2018-03-21
Upplaga
1
Förlag
Piratförlaget
Översättare
Marianne Tufvesson
Originaltitel
La montagne rouge
Dimensioner
217 x 142 x 38 mm
Vikt
794 g
SAB
Hce
ISBN
9789164205308
Det röda berget (inbunden)

Det röda berget

(5 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2018-03-21
199
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Flera av karaktärerna och deras liv är sympatiskt tecknade och det är viktiga och aktuella frågor som boken tar upp. Karin Flygare, BTJ

Vid foten av det röda berget hittas gamla skelettdelar från en människa. Om det visar sig att delarna har samiskt ursprung kan de ha stor betydelse för en historisk rättegång mellan det samiska folket och lantbrukare vid högsta domstolen. För vem tillhör marken egentligen?

Kriminalinspektör Nina Hansen och hennes kollega Klemet Nango får ansvar för denna mycket speciella utredning. Deras sökande efter bevis möter misstro och motstånd från både lantbrukare, vetenskapsmän och politiker.

Men Nina kommer inte att ge sig förrän hon har löst alla mysterier, nutida såväl som historiska, som dyker upp i utredningen. För Klemet kommer deras efterforskningar få större konsekvenser än han kunnat ana. Aldrig någonsin har hans dubbla identitet blivit så utmanad.

Olivier Truc är fransk journalist bosatt i Stockholm. Det röda berget är den tredje boken i serien om renpoliserna Nina Hansen och Klement Nango. De två första delarna Fyrtio dagar utan skugga och Skuggorna vänder tillbaka har blivit hyllade och prisbelönta världen över.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Det röda berget
  2. +
  3. Skuggorna vänder tillbaka

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skuggorna vänder tillbaka av Olivier Truc (pocket).

Köp båda 2 för 254 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Det röda berget. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Sapmiska berg
    tomjep, 24 april 2018

    Oliver Truc skapar med hjälp av sina "renpoliser" en karta över samernas villkor i dagens Sapmi. En karta som berikas genom att bilder från historien ger bakgrund och djup till dagens konflikter om marker och renskötsel. Eftersom Truc är fransman, så har han ett litet annat perspektiv än det svenska. Detta ger oss läsare enn möjlighet att se saker som annars lätt försvinner i den svenska debatten.

    Boken är den tredje med samma huvudpersoner. Alla tre är läsvärda och alla går nog att läsa var för sig, men varför chansa!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Olivier Truc