Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
217
Utgivningsdatum
2018-04-09
Upplaga
1
Förlag
Piratförlaget
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form)
Dimensioner
220 x 150 x 20 mm
Vikt
424 g
SAB
Gcz Skugge, Linda
ISBN
9789164205407
45 : Morbus Addison (inbunden)

45 : Morbus Addison

(4 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden Svenska, 2018-04-09
179
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Naket och ärligt om hur hennes liv förändrades när honfick Addisons sjukdom ... tydliggör den oerhörda sårbarheten som sjukamänniskor har i dagens samhälle och den bör intressera de flesta läsare. BTJ

Man är en relativt ung trebarnsmamma som till sist ber om sitt eget liv inför läkarna och säger att det känns som om jag håller på att dö, att jag håller på att svälta ihjäl.
Varpå ingen hjälper en. Varpå de alla tror att man bara ljuger. Varpå de säger att man är hundra procent frisk. Varpå allt de säger att man ska göra är sådant som skulle döda en snabbare: träna och genomgå en laxering inför en koloskopi.

Man kan kanske inte begära att läkare ska känna till alla sällsynta diagnoser, men de som obehandlade har oundviklig dödlig utgång kanske de borde lära sig lite extra om?
45- Morbus Addison är uppföljaren till hyllade 40 - constant reader.
Fem år har gått, Linda Skugge lever med en kronisk sjukdom som påverkar hela hennes tillvaro. Hon skriver ärligt och rakt på sak om livet med sjukdomen.
Men också om livet som skrivande person, om att fundera på om Kurt Cobain kanske också var kroniskt sjuk, om hur mordet på John F Kennedy kanske egentligen gick till.
Om att söka i litteraturen för att hitta mening. Och om att ständigt snurra i sjukvårdens maskineri och försöka få hjälp.

Linda Skugge är journalist och författare, bland annat till böckerna 1989 leva eller överleva (som hon skrivit tillsammans med sin syster Sigrid Tollgård) och 40- constant reader.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. 45 : Morbus Addison
 2. +
 3. 40 : constant reader

De som köpt den här boken har ofta också köpt 40 : constant reader av Linda Skugge (pocket).

Köp båda 2 för 234 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av 45 : Morbus Addison. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Friskt
  En finne i Norr, 8 december 2018

  Boken passar perfekt för mig som vill läsa små stunder i taget. Grubbla det lästa. Den stryker ingen medhårs. Jag gillar starkt sättet att kräva aktivt läsande av mig. Jag får söka ett och annat på nätet för att kunna hänga med i författarens andemening. Är riktigt sugen på läsa mer av hennes texter.

 2. Besviken
  Rut Anneli Madelene Sköld, 24 september 2018

  Mycket svårläst o svår att förstå. Lever själv med sjd sedan 43 år, Lindas beskrivning är svår att förstå på hennes sätt att skriva

 3. Besviken
  Inga Dahlqvist, 10 maj 2018

  Köpte boken eftersom min man levde med sjukdomen i över 50 år. Kände inte alls igen Lindas symtom, vi levde ett bra liv, han klagade aldrig, var mkt aktiv och aldrig trött. Det är ju en ovanlig sjukdom så sjukvården har haft dålig kunskap är bättre nu än på 60 talet när min man blev sjuk. Boken var svårläst och för mig lite ointressant . Mvh inga dahlqvist

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Linda Skugge