Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
340
Utgivningsdatum
2017-12-21
Upplaga
1
Förlag
Piratförlaget
Medarbetare
Thunfors, Eric (form)
Dimensioner
178 x 110 x 21 mm
Vikt
193 g
SAB
Hc
ISBN
9789164205568

Florence Stephens förlorade värld

(46 röster)  |  Läs 10 recensioner
Pocket,  Svenska, 2017-12-21
79
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Huseby bruk var i början av 1900-talet Smålands mäktigaste egendom, masugnens eld dånade, skogen och jorden bar rikedom till familjen Stephens. Det var i denna ljusa tillvaro Florence växte upp.

Men livet igenom hade hon en stor svaghet sin starka kärlek till kungahuset och hon blev ett lätt offer när ögonstenen prins Carl och hans skrupelfria vän gjorde entré. Det tog inte många år förrän Florence var barskrapad och Huseby bruk stod på ruinens brant.

Husebysaken blev en av de skandaler som skakade Sverige på femtiotalet. Florence Stephens förtrollade värld sjönk sakta ner i mörkret. Hon förlorade sitt slott och sitt kungarike.

Detta är sannsagan om Florence Stephens märkliga liv.

Per Samuelson är sedan 25 år en av Sveriges mest välkända brottmålsadvokater. Lena Ebervall har doktorerat i advokatetik och varit lärare på Juridicum i Lund, men arbetar numera som advokat tillsammans med Per.

" Otroligt vacker miljö! Jag blir fascinerad av författarparets förmåga att gestalta karaktärerna och miljön. Det är så levande och detaljrikt att läsningen påminner om en filmupplevelse!"
Bloggen Fru E:s böcker

" Samuelsson och Ebervall berättar lekande och lätt om hur den nya tiden gled förbi ett Huseby där man gärna höll sig till det gamla och inte ville förstå arbetarnas krav eller behovet av modernisering ... Trots den flyhänta stilen glömmer inte författarna detaljerna utan läsaren får veta allt in i minsta lilla snaskighet."
DAST Magazine

"De sveper lätt genom tid och rum och skriver flyhänt om den svenska adeln och dess fläckvisa kopplingar till nazismen och om hur den nya tiden gjorde det svårt för ett gods som Huseby bruk att klara sig när industrin moderniserades och arbetarrörelsen krävde skäliga löner."
Göteborgs-Posten

"Spänningen finns där och texten flyter på och är rolig."
VLT
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Florence Stephens förlorade värld
 2. +
 3. Bombmannens testamente

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bombmannens testamente av Ebervall & Samuelson (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 10 recensioner av Florence Stephens förlorade värld. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Underbar bok.
  Eivor Sterner, 4 oktober 2021

  Under 50-talet skrevs mycket i tidningarna här i Småland om Florence Stephens och Huseby.
  Jag blev aldrig klok på vad som egentligen hände. Trodde att den här boken skulle ge svar.
  OCH det gjorde den! I romanform!
  Mycket bra skriven!
  Jag älskade boken!

 2. Florence Stephens
  Inger Maria Eriksson, 17 mars 2021

  Intressant läsning om bla kungafamiljen o Huseby bruk och om hur ett stort gods skulle skötas
  Även spännande att följa Fröken Stephens omyndigförklarade

 3. Levandegjord historia
  Rolf, 2 november 2020

  Fantastiskt intressant skildring av nutidshistoria. Särskilt för oss som växte upp i växjöområdet på 50-talet och hörde talas om allt som pågick i och omkring Huseby bruk.

 4. Underbar!
  Christina, 19 september 2019

  Det här är en bok som jag har läst flera gånger och även köpt till mina väninnor. Alla har läst den med förtjusning och alla har efteråt sagt: vi måste åka till Huseby! När jag själv var där i somras på guidad visning hade alla besökarna läst boken. Författarnas research är imponerande och ingen kan undgå att fascineras av historien om fröken på Huseby och prins Carl .

 5. Inspirerar till besök på Huseby
  Kia, 19 juni 2019

  Det är roligt att läsa boken före eller efter ett besök på Huseby. Den är välskriven och innehåller fakta och fiktion utifrån dåtidens rykten.

 6. De konservativa idéernas följder.
  Anna Sofia, 8 november 2018

  Boken ger insikt i hur olika samhällsklasser levde och i synnerhet hur överklassen levde och tänkte. Tänker än? Otroligt bra forskning som ger en trovärdig grund för hela berättelsen.

 7. Huseby
  gunborg lindblad, 30 september 2018

  Jag tycker att boken ger En bra bild hur det var på Huseby under Stefhens liv på Huseby och hur de anställda fick arbeta där

 8. Husebyfröken
  Ingela Sehlberg (Järlåsa), 30 juli 2018

  En mycket läsvärd bok, om baggböleriet som går ändå in i kungahuset! Man får en inblick människor från alla samhällsklasser.

 9. Intressant
  Annis, 5 mars 2018

  Hörde talas om Huseby bruk och Florence Stephens under min uppväxt i närheten av bruket. Mycket intressant läsa om hela historien och hur lurad hon blev av en prins bl a. Imponerad av författarnas research som måste varit omfattande. Rekommenderad.

 10. Huseby
  Eddie, 20 februari 2018

  En intressant beskrivning av Huseby och dess ägare.
  Borde intressera många fler personer.
  Att Huseby var en så stor egendom tror jag inte många känner till.

Visa alla 10 recensioner

Fler böcker av Ebervall & Samuelson