Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
374
Utgivningsdatum
2018-06-08
Upplaga
1
Förlag
Piratförlaget
Medarbetare
Thunfors, Eric (form)
Dimensioner
177 x 110 x 25 mm
Vikt
206 g
SAB
Hc
ISBN
9789164205681
Den sorglöse hemsamariten (pocket)

Den sorglöse hemsamariten

(9 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket,  Svenska, 2018-06-08
79
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Jag gillar Mikael Bergstrands underskruvade humor. Hans kärleksfulla raljerande med oförmögna män och deras tillkortakommanden. Han har en ömhet för kantstötta individer som längtar efter tillhörighet ... Det är tidigt 80-tal och tidsmarkörerna kul och äkta. Jag skrattar och blir djupt berörd om vartannat. Kerstin Särneö, Tara

Det är Stockholm, tidigt åttiotal. Palme har återtagit regeringsmakten, aids är ännu en okänd sjukdom och i kön till Café Opera närs drömmarna om framgång och lycka. Hit kommer den unge, vackre och plågsamt självupptagne skåningen Matz Zern med ett enda mål: att slå världen med häpnad.

Men allting går inte så lätt som han trott. För att klara sin försörjning börjar han arbeta som hemsamarit på Reimersholme. Mötet med pensionärerna förändrar hans syn inte bara på livet utan också på döden. Och när hans väg korsas av litteraturstudenten Carina Carlsson ställs frågan på sin spets. Är han beredd att riskera den chans till kändisskap som plötsligt dykt upp?

Den sorglöse hemsamariten är Mikael Bergstrands första roman efter succén med Indientrilogin om Göran och Yogi. Det är en rolig, rapp och rörande berättelse om två unga människor under en på ytan oskyldig tid i Sverige, då allting kändes möjligt.

Läsaren får uppfriskande igenkänning kring åttiotalsnyheter som löntagarfonder och Rubiks kub. Det friska språket, kryddat med sublim humor, gör berättelsen lättläst utan att för den skull vara lättviktig. Kristina Albinsson, BTJ
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Den sorglöse hemsamariten
 2. +
 3. Konsulten som inte ville bada

De som köpt den här boken har ofta också köpt Konsulten som inte ville bada av Mikael Bergstrand (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Den sorglöse hemsamariten. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Nostalgi
  Gunnel Nilsson, 7 februari 2019

  Härlig nostalgi för oss som var med i början av 80-talet. Mycket igenkänning från Stockholm.
  Den är lite allvarligare än Delhi-böckerna, men jag njöt från första till sista sidan.

 2. Produktplacering!
  PER LINDAHL, 24 oktober 2018

  Jag hade stora förväntningar på denna boken efter författarens tidigare böcker om Göran Borgs öden och äventyr i Indien.

  Tyvärr så dröjde det inte många meningar in i Den sorglöse hemsamariten innan författaren tyckte det var nödvändigt att specificera att mobilen var från företaget Apple ... och då slutade jag läsa!

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Mikael Bergstrand