Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Hundraåringen (del 2)
Antal sidor
433
Utgivningsdatum
2018-08-17
Upplaga
1
Förlag
Piratförlaget
Medarbetare
Thunfors, Eric (form)
Dimensioner
217 x 145 x 34 mm
Vikt
754 g
SAB
Hc
ISBN
9789164205797
Hundraettåringen som tänkte att han tänkte för mycket (inbunden)

Hundraettåringen som tänkte att han tänkte för mycket

(37 röster)  |  Läs 6 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2018-08-17
219
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
"Kanske är det verklighetens dystra politiska läge, som gör behovet av en skrattventil lätt desperat. Jag vet inte. Men vad jag vet är att Jonas Jonasson i den här romanen tar exakt allt som är oroande i vår tid och stoppar in det i halsbrytande humorkarusell." Svenska Dagbladet

Allan sitter med vännen Julius på Bali och har nästan lika långtråkigt som strax innan han klev ut genom sitt fönster på hundraårsdagen ett år tidigare. Nu väntar ny födelsedag. Julius bestämmer sig för att fira sin vän med en luftballongfärd. Allan föreslår att de i så fall tar med sig något att dricka, ifall det skulle bli stiltje där uppe i luften.

Det som följer är allt utom stiltje. Vinden och omständigheterna tar vännerna på en resa genom all världens galenskap. I centrum för den står kärnvapenkapprustning, tuppfäktning världsledare emellan, dumhet och argan list. Längs vägen avverkas Kim Jong-un, Donald Trump, Vladimir Putin, Angela Merkel och en svensk utrikesminister som undrar om allt det här händer på riktigt.

Hundraettåringen som tänkte att han tänkte för mycket är den fristående fortsättningen på Jonas Jonassons succéroman om hundraårige Allan Karlsson. Författaren granskar på nytt mänsklighetens alla tillkortakommanden. Han gör det på sitt oefterhärmliga sätt, med humor och värme.

"Det roliga med Jonas Jonassons böcker om Allan Karlsson, som blivit hundraett år, är att de berättar om världspolitik i en glatt respektlös ton, som om den handlade om vanliga människor." Dagens Nyheter

"Jonasson drämmer en kil rakt in i det politiska stormaktsspelet som präglat de senaste åren. Med världsledare som är mer än lovligt galna, finansvalpar som roffar åt sig och de ständigt utsugna som får stå för notan." Borås Tidning
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Hundraettåringen som tänkte att han tänkte för mycket. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Propaganda
  Linus, 23 april 2019

  Ren propaganda för sossarna med skönmålning av Wallström och svartmålning av Trump! Synd Jonas måste trycka in sina vänstervridna åsikter.

 2. 100-åringen som hunnit bli 101 år.
  Jan F, 30 oktober 2018

  Man känner igen tekniken från den första boken, men jag tycker Jonasson lyckats vrida till det en gång till. Idén med den bärbara datorn och kopplingen till aktuella händelser och verkliga personer i hela världen är verkligen fyndig.

  Jag fnittrade för mig själv flera gånger under läsningen och det brukar vara ett bra betyg.

 3. Underhållande
  Jan Alfred Severin Sahlén, 23 oktober 2018

  Oväntade episoder - en del verkliga händelser - en del uppdiktade. Nutidshistoria i kronologisk ordning. Roligt med "äkta" namn på inblandade verkliga personer.

 4. Bok som är svår att lägga ifrån sig
  Cissi, 22 oktober 2018

  Så rolig bok att läsa att det nästan inte går att lägga ifrån sig den, mycket aktuella händelser finns upptagna i den, väntar med glädje på nästa bok

 5. Lätt rolig läsning
  Nina, 15 oktober 2018

  En världsorientering om det politiska läget i nutid ur ett humoristiskt och ansvarslöst perspektiv. Mycket tänkvärd läsning som flyttar perspektivet till oss själva och det som är viktigt i våra liv, i en mycket orättvis värld. Jag gav 100-åringen 5 stjärnor en fantastiskt rolig bok. Den här boken är inte lika överraskande men å andra sidan angelägen för att belysa förhållandena i nutid.

 6. Hundra ettåringen
  Ulrika Maria Larsson, 1 oktober 2018

  Många glada skratt. Hur får han till det författaren . Varmt rekommendation. Helt suveränt skrivet. Man hoppas redan att författaren kommer skriva ytterligare en bok hundratvååringen.

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Jonas Jonasson