Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Vanessa Frank (del 1)
Antal sidor
516
Utgivningsdatum
2018-09-03
Upplaga
1
Förlag
Piratförlaget
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form)
Dimensioner
235 x 160 x 45 mm
Vikt
1049 g
SAB
Hc
ISBN
9789164205872
Eldslandet (inbunden)

Eldslandet

(12 röster)  |  Läs 5 recensioner
Inbunden Svenska, 2018-09-03
199
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Pascal Engman har en fantastisk förmåga att hela tiden driva upp tempot i berättelsen. Han naglar fast läsaren så man kan inte sluta läsa Hög internationell klass! Ingalill Mosander, SVT Gokväll

En exklusiv klockbutik i Stockholm rånas, men inga armbandsur försvinner.

En tid senare kidnappas framgångsrika finansmän medan deras familjer pressas på pengar för att få dem fria.

I Sydamerika pågår omfattande organhandel. Man tvingas söka sig till Sverige för att hitta kroppar till verksamheten, som bedrivs i en av de mäktiga nazistkolonierna i södra Chile.

Polisinspektör Vanessa Frank inser att det finns ett samband mellan händelserna. Hon är avstängd från sitt arbete men går ändå in i ett flerfrontskrig mot den internationellt organiserade brottsligheten, som visar sig ha förgreningar in i den svenska poliskåren.

Eldslandet är en dramatisk och brutal spänningsroman och den första med Vanessa Frank i huvudrollen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Eldslandet
 2. +
 3. Råttkungen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Råttkungen av Pascal Engman (inbunden).

Köp båda 2 för 388 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Eldslandet. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Brist på research eller lockar reklampengar?
  PER LINDAHL, 28 april 2020

  I historien som i sig själv är bra verkar Pascal Engman tro att alla över hela världen använder en mobil från företaget Apple trots att 8 av 9 av jordens befolkning väljer annat mobilmärke.

  Författaren använder oftast ordet mobil och när det ska specificeras typ av mobil så är det alltid en mobil från företaget Apple.

  För att göra en jämförelse med bilmärken så kan man tänka sig att Pascal Engman specificerar att det alltid är t.ex. en Skoda som alla i historien använder o... Läs hela recensionen

 2. Fantastisk!
  Bokhyllaniskuggan, 3 april 2020

  ❥ Recension

  Jävlar i min lilla låda vilken fantastisk bok! Alltså, jag finner det svårt att beskriva vad det är som gör den här boken så bra, för det är liksom ALLT. Den har allt jag kan önska mig av en deckare.

  Korta kapitel som gör att jag bara måste läsa ett till. Målande språk, miljöbeskrivningar och dialoger. Humor. Trovärdiga dialoger, levande karaktärer. Älskar Vanessa Frank! Det är spännande boken igenom, den tappar aldrig farten. Otroligt välkomponerad histor... Läs hela recensionen

 3. En bok att sträckläsa
  @bettan_bokprataren (Örebro), 24 september 2019

  En mycket trovärdig, spännande och rapp historia om gängkriminalitet. Polisinspektör Vanessa Frank är en cool, slipad och iskall kvinna som jag absolut vill läsa mer om. Det är genomgående högt tempo med cliffhangers så det heter duga. En bok att sträckläsa så se till att du har gott om tid att investera du kommer inte att bli besviken. Mer på bloggen https://bokprataren.blogspot.com/2019/09/nagelbitare-du-inte-far-missa.html

 4. Bladvändare med högt tempo
  Villivonkansbooks, 3 oktober 2018

  En exklusiv klockbutik rånas i Stockholm, men inte på armbandsur utan på kundlistor med ägare till dyra märkesklockor. Strax därefter kidnappas framgångsrika finansmän, medans deras familjer pressas på pengar. I Sydamerika pågår omfattande organhandel och sökandet efter kroppar till verksamheten sker även i Sverige. Vanessa Frank upptäcker att de båda verksamheterna hänger ihop.
  🐴
  Författaren har tidigare skrivit boken Patrioterna som blivit en stor succé. Tyvärr har jag inte ... Läs hela recensionen

 5. Betyg: 4,5 av 5.
  Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm), 17 september 2018

  För ett år sedan så läste jag Pascal Engmans debutbok Patrioterna, och jag tyckte väldigt mycket om den. Här är en länk till min recension av den boken.

  Nu har jag läst ut författarens nya bok, Eldslandet, som är helt fristående från den förra boken.

  Eldslandet är den första boken i en planerad serie med polisen Vanessa Frank. Och jag ser fram emot att följa henne i kommande böcker, eftersom hon är en intressant karaktär.

  Eldslandet påminner i stilen om Patrioterna... Läs hela recensionen

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Pascal Engman

Bokvideo