Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
413
Utgivningsdatum
2019-09-05
Förlag
Piratförlaget
Medarbetare
Sporrong, Sanna (form)
Dimensioner
220 x 145 x 35 mm
Vikt
695 g
SAB
Lz Hamberg, Emma
ISBN
9789164206015
Resten av allt är vårt (inbunden)

Resten av allt är vårt

(27 röster)  |  Läs 11 recensioner
Inbunden Svenska, 2019-09-05
195
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
"En livsbejakande liten pärla! ... Lycklig kärlek är svårt att skildra. Men Emma Hamberg lyckas över förväntan." Ingalill Mosander, Aftonbladet

"Emma Hamberg är en av våra finaste författare av feelgood ... en alldeles underbar och mycket rolig kärlekshistoria där verkligheten verkligen överträffar dikten!" Kenneth Gysing, Femina (Betyg: 5 av 5)

"Briljant rom-com ... Härliga feelgoodförfattaren Emma Hamberg skildrar ett omtumlande år i sitt liv med massor av humor, ärlighet och acceptans. Låt detta bli en storsäljande stötteroman till alla starksvaga kvinnor." Kerstin Särneö, Tara (betyg: 4 av 5)

"Sorgligt, känsligt och vansinnigt roligt" Lena Jonsson, Skaraborgs Allehanda

 

1. Jag vakar vid min mans sida medan han svävar mellan liv och död. (Check!)

2. Jag får hem min man levande från sjukhuset! Men med komplicerade hjärnskador. (Check!)

3. Vi kämpar för vår kärlek i många år, men till slut går det inte längre. (Check!)

4. Vi skiljer oss, men jag vet att jag aldrig kommer kunna träffa någon annan. För det värsta man kan göra är att lämna en sjuk människa i sticket. (Check!)

5. 1986 är jag i Paris. Där dyker en bedårande yngling upp. Vi hänger bara en dag, men han fyller flera sidor i min tonårsdagbok. Trettio år senare dyker han upp igen. (Check!)

6. Min yngsta dotter fångar hela situationen i en enda mening: "Alla i den här familjen beter sig som fjortisar, utom jag. Som är fjorton." (Check!)

7. Förvirringen är total. (Check!)

8. Jag skriver en bok om mig, mina vänner, mina barn, min exman och den där killen som jag mötte i Paris. Det är en berättelse om kärlek. Hur kärlek förändras, tänds, slocknar, slår till med galen kraft och räddar världen. I alla fall min värld. (Check!)

Emma Hamberg är författare, illustratör, matkreatör och programledare. Resten av allt är vårt handlar om ett omtumlande år i hennes liv och är hennes åttonde bok för vuxna.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 11 recensioner av Resten av allt är vårt. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Inte direkt läsvärd
  Terese, 9 mars 2020

  En väldigt 'enkelt' skriven bok utan någon bra, tänkvärd story. Det kändes pinsamt att läsa dialogerna som ibland kändes väldigt barnsliga. Den hade fått en enda stjärna om jag inte tyckt att Emma Hamberg ändå verkar vara en trevlig och vänlig person.

 2. Bokcirkelbok
  Ingelli, 15 oktober 2019

  Storyn väcker tankar i en och jag tänker att den skulle kunna passa förträffligt att diskutera kring i en bokcirkel.

 3. En fantastiskt bok om livet och dess kaos.
  veronicas_bok_bak_liv, 10 oktober 2019

  Jag har läst de flesta av Emmas böcker och gillat dem väldigt mycket. Denna bok är lite olik de andra feelgood böcker hon skrivit då denna handlar om hennes eget liv. Vi läsare får följa med på hennes resa, genom kärlek, vänskap, familj, separation etc under ett år. Emma skriver på ett fantastiskt sätt, jag dras med alla känslostormar i både skratt, förtvivlan,kärlek, tårar och med en hög igenkänningsfaktor. Ibland känns det som att jag tjuvläser en dagbok...att jag är inne på förbjudet områd... Läs hela recensionen

 4. Underhållande och utlämnande
  Villivonkansbooks, 30 september 2019

  Jag har läst det mesta som Emma skrivit och serien om Rosengädda är en av mina favoriter. Jag började läsa Resten av allt är vårt som fysisk bok, men när jag såg att Emma läste in boken själv så övergick jag till ljudbok istället.
  Det är en självutlämnande och naken bok där inget göms undan. Vi bjuds på högt och lågt ur Emmas liv, allt berättat med Emmas härliga charm. Jag gillar hennes bubbliga härliga sätt och fnissar högt många gånger i berättelsen. Samtidigt som jag i nästa stund näs... Läs hela recensionen

 5. Medioker bok
  Ylva Sköldbåge, 23 september 2019

  Inte så spännande, känns som att läsa en dagbok. Slutade efter halva boken, för mycket feelgood för min smak. Rekommenderas inte.

 6. Betyg: 4 av 5.
  Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm), 19 september 2019

  Jag har läst det mesta som Emma Hamberg har skrivit. Dom fristående romanerna Mossvikenfruar - Chansen, Brunstkalendern, och Baddaren. Och dom fyra böckerna i serien om Rosengädda: Rosengädda nästa!, Larma, släcka rädda i Rosengädda, Vårjakt i Rosengädda, och Hjärtslaget i Rosengädda. Men även dom två ungdomsböckerna Linas kvällsbok och Linas kvällsbok 2: två killar och ett hjärta. Och kortromanen Late Bloomer.

  Jag tycker mycket om Emma Hambergs sätt att skriva. Hennes böcker är lät... Läs hela recensionen

 7. Lättläst och igenkännande
  Emily, 6 september 2019

  Fastnade direkt för boken som var lättläst och igenkännande och samtidigt varm och rolig men även sorglig på vissa ställen. Emma skriver med ett språk som tar en in i historien direkt och gör att man vill läsa vidare. En riktig feelgoodroman även om den inte är lycklig rakt igenom.

 8. Som en vännina
  Lena W, 5 september 2019

  När man öppnar boken känns det som att möta en kär vän man inte träffat på länge. Emma öppnar sig direkt för läsaren och berättar med mycket humor och en hel del allvar om en kris mitt i livet. Det finns många mittilivetkrisböcker men det här är den första jag blivit glad av att läsa. Med sin sprudlande energi visar Emma att saker ordnar sig och man får ha kul. En glad bok men ändå med djup. Vill du höra mer om boken, lyssna gärna på podden Bokpendlarna. Där pratar vi feelgood, deckare, nya o... Läs hela recensionen

 9. En bok att sträckläsa
  Elvira, 3 september 2019

  Jag pausade livet i tre dagar och sträckläste den här boken. Kombinationen av en lättläst och djup text fick mig fast. Emma Hamberg har som vanligt ett roligt språk men lyckas ändå förmedla en inte alltid lycklig berättelse. Det kändes som att jag kunde relatera till allt trots att jag varken har gift mig, skilt mig eller fått några barn. Rekommenderas varmt!

 10. En bok man bär med sig
  Cecilia Jensen, 31 augusti 2019

  Resten av allt är vårt är en bok som får känslorna att åka bergochdalbana. Det är så mycket fin kärlek och kärlek av olika slag, mellan olika människor. Man lever, hejar, oroar sig, glädjs, gråter med Emma. Det är först de sists sidorna som man kan andas ut.

  En bok jag varmt rekommenderar och som jag om några år kommer läsa igen. Tack Emma!

 11. Fint om kärlek till familj, vänner och partner
  TezzensBoklista, 24 augusti 2019

  Det här är en bok om att finna sig själv och andra mitt i livet. Att våga lämna fast det ger skuldkänslor. Att våga känna fast det finns en risk att det gör ont. Det är en berättelse om kärlek. Till familj, vänner och en potentiell partner. Kärleken till livet. Kärleken till människan.

  "Resten av allt är vårt" är speciell, för till skillnad från tidigare böcker handlar den om Emma själv. Det är hennes skilsmässopapper vi är med och kopierar på första sidan. Det är hennes SMS och tan... Läs hela recensionen

Visa alla 11 recensioner

Fler böcker av Emma Hamberg