Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Hoffmann och Grens (del 5)
Antal sidor
685
Utgivningsdatum
2021-01-12
Förlag
Piratförlaget
Medarbetare
Thunfors, Eric (form)
Dimensioner
180 x 111 x 40 mm
Vikt
360 g
SAB
Hc
ISBN
9789164206060
Två soldater (pocket)

Två soldater

(11 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket,  Svenska, 2021-01-12
79
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Två soldater Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Leon och Gabriel. Redan som nioåringar gömde de vapen i sina elevskåp och kapslar med amfetamin under frysdisken på Konsum, tog vilka risker som helst för längtan efter att en dag få höra till. Tio år senare skriver Leon från fängelsecellen på Aspsås brevet till Gabriel, kärlek älskade bror, den ende han litar på. Brevet är början på den plan som med aggressivitet, våld, död ska föra dem allra högst upp på den där snutväggen. Gabriel väntar på andra sidan men är inte längre själv, han har Wanda. Och det starka band som funnits mellan Leon och Gabriel riskerar för första gången att brytas. När Leon och två andra gängmedlemmar rymmer från fängelset börjar jakten och kriminalkommissarie Ewert Grens förs hastigt många år tillbaka när han söker en mördare som Grens vet mer om än vad han själv skulle önska.

Två soldater är Roslund & Hellströms mästarprov. Det är utan tvekan en av de starkaste, viktigaste och mest spännande kriminalromaner som har skrivits. En berättelse när dagar från Tre sekunder möter nätter från Box 21. En roman som tar dig i handen och visar dig en värld du aldrig sett.

"Det här är en bok som nästan golvade mig ... Styrkan hos Roslund & Hellström det är ju att de på något vis lyckas förena det här med hårdkokt samhällskritik och högkvalitativ spänning Det finns ett socialt patos som återspeglas i deras böcker och det tycker jag gör att de höjer sig i en annan klass än vanlig kriminallitteratur, som egentligen bara handlar om underhållning. Jag tycker det får en annan dimension." Ingalill Mosander, Gokväll "

Att läsa författarduon Anders Roslunds och Börge Hellströms kriminalromaner är utmanande, omskakande, gastkramande Det är med insiktsfull skärpa och på grovslipad prosa som Roslund-Hellström skildrar ett i högsta grad verkligt krig som aldrig kan få någon egentlig vinnare Romanen är inte bara en av årets hittills viktigaste, den borde också vara obligatorisk läsning i skolor och maktkorridorer, på fängelser och socialkontor. " Göteborgs-Posten
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Två soldater
 2. +
 3. Cell 8 Edward Finnigans upprättelse

De som köpt den här boken har ofta också köpt Cell 8 Edward Finnigans upprättelse av Roslund & Hellström (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Två soldater. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Läsvärd
  Birgitta Carlsson, 15 september 2021

  En värld man inte vet något om. Fick lägga ifrån mig boken flera gånger.
  Fantastiskt bra beskrivning hur dey fungerar.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Roslund & Hellström