Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Det stora århundradet (del 1)
Antal sidor
596
Utgivningsdatum
2018-12-07
Förlag
Piratförlaget
Medarbetare
Thunfors, Eric (form)
Dimensioner
189 x 112 x 41 mm
Vikt
320 g
SAB
Hc
ISBN
9789164206084

Brobyggarna

(23 röster)  |   Läs 2 recensioner
Pocket,  Svenska, 2018-12-07
79
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
När havet tog deras far och farbror fick de tre gossarna på det norska Vestlandet utanför Bergen söka familjens försörjning inne i staden. Av en tillfällighet upptäckte man att de tre små repslagarlärlingarna var ovanligt tekniskt begåvade och med hjälp av välgörenhet utbildades pojkarna till järnvägs- och brobyggare.

De tre fiskarsönerna utexamineras många år senare som diplomingenjörer vid universitetet i Dresden. Det är 1901 och mänsklighetens tekniskt mest avancerade århundrade har just inletts. Meningen var nu att de skulle återvända till Norge för att bidra till det mest storartade norska ingenjörsprojektet någonsin, att bygga järnväg mellan Oslo och Bergen.

Men kärleken vände upp och ned på planerna. Den ene flydde, bedragen och skamsen, till Tyska Östafrika, men hamnade likväl på ett av tidens största järnvägsbyggen, det mellan Dar es Salaam och Tanganyikasjön.

Den andre flydde också på grund av kärlek, men till London.

Bara äldste brodern Lauritz återvände till Norge för att kunna återgälda brödernas storartade utbildning genom att ansluta sig till järnvägsbygget på Hardangervidda.

Tre bröders öden i ett sekel som ännu var ungt. Där framtidstron överskuggade världens alla orättvisor. Med teknikens stora genombrott skulle alla krig vara utrotade. Föga anade man att man stod inför det mest dramatiska och blodiga århundrade någonsin.

Med romanen Brobyggarna inleder Jan Guillou sin nya romanserie Det Stora Århundradet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Brobyggarna
 2. +
 3. Dandy

De som köpt den här boken har ofta också köpt Dandy av Jan Guillou (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Brobyggarna. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Helt ok!
  Aron, 20 januari 2023

  Fint skriven. Intressant miljöbeskrivningar. Månne lite för lite "action". Storyn kör lite fast ibland men tror det mer handlar om att jag föredrar högre tempo.

 2. Mycket bra bok
  Curt Persson, 6 oktober 2020

  Jag har läst många av Guillous böcker. Jag tycker att alla hans böcker är bra. Jag kommer att fortsätta att köpa och läsa även kommande böcker.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Jan Guillou