Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
415
Utgivningsdatum
2020-09-01
Förlag
Piratförlaget
Dimensioner
218 x 145 x 33 mm
Vikt
723 g
SAB
Hc
ISBN
9789164206442
Hämnden är ljuv AB (inbunden)

Hämnden är ljuv AB

(4 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2020-09-01
Bokus Pluspris: 169 199
Handla inloggad för att ta del av Bokus Pluspris
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Victor Svensson har stora planer för Alderheims konsthandel, vägen till makt och inflytande går via konsthandlarens dotter Jenny - en försynt, ung kvinna som älskar expressionismen mer än något annat.

Den afrikanske medicinmannen Ole Mbatian har länge önskat sig en son. Till hans stora glädje dimper det ner en nästan fullvuxen sådan framför hans fötter bokstavligt talat och helt rimligt för den med tillräckligt stark gudstro.

Under en midsommarfest med grannarna föds en affärsidé i Hugo Hamlin hjärna. Det diskuteras över sill och nubbe: Vad gör du om någon trampar dig på tårna? Kanske ställer ut sina sopor där du inte skulle önska. Är näsvis. Repar din bil. Små och stora irritationer världen över går att omvandla till pengar. Företaget Hämnden är ljuv AB är strax ett faktum.

Jonas Jonassons femte roman rör sig ledigt över kontinenterna, ödet förvandlar de parallella berättelserna till en. En tunnklädd massaj och medicinman i centrala Stockholm i smällkalla vintern. Entreprenören som säljer hämnd på burk. Ett hämndlystet par. Och han som alla vill hämnas på. Allt kryddat med ett par målningar av oklart värde. Tusen dollar eller en miljon? Vem har målat dem? Vem äger dem? Och vad har påven med allt att göra?

Hämnden är ljuv AB är en kärleksförklaring till den fria konsten, och berättarglädje i världsklass. Med den firar Jonas Jonasson tio år som globalt fenomen: Fyra romaner, sexton miljoner sålda böcker i fyrtiosex länder.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Hämnden är ljuv AB
 2. +
 3. Ett oväntat arv

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ett oväntat arv av Sofia Ymén (inbunden).

Köp båda 2 för 368 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Hämnden är ljuv AB. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Fantasin flödar
  Christer Ernstson, 14 september 2020

  Återigen en fullständigt osannolik historia, som verkligen roar och fängslar läsaren. Helt i klass med hundraåringen och hundraettåringen.
  Kan verkligen rekommenderas för några timmars underhållning.

 2. WOW-läsning
  Lisbeth Mariana Boström (Timrå), 14 september 2020

  Läst halva boken och den uppfyller med råge mina önskningar om vad en bra bok innehåller. Den är rolig till tusen men också intelligent och bara så totalt fantastisk! Läs den! Njut av den!

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker till Pluspris just nu