Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Aida Svantesson (del 2)
Antal sidor
409
Utgivningsdatum
2019-08-22
Förlag
Piratförlaget
Dimensioner
215 x 145 x 25 mm
Vikt
708 g
SAB
Hc
ISBN
9789164206466

Oskuld : historierna som måste berättas

(6 röster)  |   Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2019-08-22

Slutsåld

"En spännande och obehaglig thriller" Bella Stenberg, Smålandsposten

"Visst är det en påhittad historia, men den är kusligt aktuell och olidligt spännande. ... Jag sträckläste Oskuld och har ännu inte kunnat släppa den, då den kröp in under skinnet. ... I och med Oskuld tar Kicki Sehlstedt steget upp bland de stora kvinnliga författarna i samma genre." Karin Carlsson, Bohusläningen

"En riktigt spännande kriminalhistoria. Det är sällan jag blir så engagerad av "deckarslut" - de är alldeles för ofta kopior av varandra - men detta känns nytt och fräscht och så enormt viktigt att prata om." Bokbloggen Stories from the city

Natten efter sin artonårsfest försvinner Linn Alvén spårlöst. Det sista livstecknet är en snapchatbild tagen klockan 04.40 på Medborgarplatsen på Södermalm.

Ett halvår efter det uppmärksammade försvinnandet kopplas kriminologiprofessor Kajan Berglund in för att hjälpa polisen. En ovanlig åtgärd, vilket kompliceras ytterligare av att utredningen leds av hennes exman, spaningsledaren Micke Lund.

I jakten på vad som hänt Linn får Kajan hjälp av sin tillfälliga inneboende, den nyblivna mamman och journalisten Aida Svantesson, som även hon blir besatt av att ta reda på Linns öde. Är den bild som Linn gett av sitt liv till sina följare verkligen den sanna?

Samtidigt som Kajan och Aida kommer närmare och närmare sanningen störs Kajan av att en journalist börjar gräva i hennes eget förflutna.

Oskuld är en thriller om eskalerande kvinnohat, nätet som brottsplats, och att vara ung i en verklighet där alla är lyckade. Romanen är den andra, fristående boken om Aida Svantesson och Kajan Berglund.

Kicki Sehlstedt är journalist och utbildad kriminolog. Hon debuterade 2018 med den högaktuella och angelägna romanen Sweet Lolita.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Oskuld : historierna som måste berättas. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Riktigt spännande
  Bokhyllaniskuggan, 18 mars 2021

  ❥ Recension

  Del 2 i Probono-serien.

  Det känns som jag läste den här boken i ett enda andetag, tempot och spänningen är brutal! Det här är en välskriven och viktig berättelse med ett gäng röda trådar som mot slutet knyts ihop SÅ snyggt. Precis som första boken i serien, Sweet Lolita, är ämnena mäns våld mot kvinnor och näthat högaktuella och researchern är på topp. Så man får som läsare inte bara en riktigt spännande kriminalroman utan man lär sig även otroligt mycket.... Läs hela recensionen

 2. Spännande och verklighetstrogen bladvändare
  veronicas_bok_bak_liv, 27 oktober 2019

  Detta är Kicki Sehlstedts andra bok om kriminologprofessor Kajan och journalisten Aida och en fristående fortsättning av Sweet Lolita. Jag har läst hennes tidigare bok och gillade den väldigt mycket, så jag hade lite förväntningar på denna bok "Oskuld". Jag säger Wow denna bok levererade verkligen en spännande, gripande och verklighetstrogen bladvändare. Hon berör viktiga ämnen som näthat och kvinnohat som verkligen är högaktuellt i dagens samhälle. Kicki skriver med ett högt tempo, bra driv ... Läs hela recensionen

 3. Betyg: 4,5 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 4 september 2019

  Oskuld är Kicki Sehlstedts andra bok, och den är en fristående fortsättning på boken Sweet Lolita, som kom ut för drygt ett år sedan. Jag har även läst Sweet Lolita, och jag tyckte att den var mycket bra. Och jag blev inte heller besviken på Oskuld.

  Jag tycker mycket om huvudpersonerna i boken, Kajan och Aida. Och jag tycker mycket om själva storyn i boken. Tycker att dom här raderna, från beskrivningen av boken, förmedlar bra vad boken handlar om: "Oskuld är en thriller om eskaleran... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Kicki Sehlstedt