Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
199
Utgivningsdatum
2019-11-29
Förlag
Piratförlaget
Dimensioner
180 x 110 x 13 mm
Vikt
110 g
SAB
Gcz Ripås, Johan
ISBN
9789164206558

När himlen faller ner

(7 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket,  Svenska, 2019-11-29
79
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Det finns en omfattande utgivning av självbiografiska skildringar av cancer och andra svåra sjukdomar. SVT-korrespondenten JohanRipås bidrar nu till genren med en personlig berättelse, som också är en renhyllning till den svenska barncancervården. ... Boken är osentimentalt ochärligt skriven ... Majoriteten av alla barn som drabbas av leukemi blir friska.Det är fantastisk och något som Johan Ripås gör rätt i att påminna oss om. Tranås Tidning

Vi hade precis bestämt oss för att flytta från Johannesburg till Kapstaden, bli kvar i Sydafrika och släppa taget om Sverige. Men i den eviga solens land blev vår yngste son alltmer blek och torr om läpparna. En otäck känsla växte inom mig att något allvarligt hade drabbat honom. Tio dagar senare satt hela familjen förtvivlad på Karolinska sjukhusets barncanceravdelning i Stockholm. Vi hade evakuerats till Sverige av SOS International. Allt vi ägde i Sydafrika var sålt och barnen hade fått sluta i sin skola.

Istället för vår drömda tillvaro i Kapstaden fick vi ställa in oss på att gå igenom flera år av cellgifter för vår son. Allt hade fallit ihop. Ibland har jag kommit på mig själv med att leva mitt liv genom att kika nuet över axeln och spana mot en diffus punkt i framtiden. Jag tror att det är vanligt att människor gör så trots att livet pågår just nu. Att försöka finna mening i stunden må vara ett slitet uttryck, men har vi egentligen något val? Den här boken handlar om att vi människor aldrig är mer än ett samtal eller ett besked bort från att precis allt förändras. Oavsett vilka vi är, var vi befinner oss eller vilka planer vi har för livet.

Johan Ripås är journalist och har arbetat som Afrikakorrespondent för SVT. Han har tidigare skrivit uppväxtskildringen Forever young och spänningsromanen Skuggmakten.

När himlen fallerner är en personlig berättelse, baserad på författarens dagboksanteckningar under den första tiden efter det trauma hans familj genomlevde när den yngsta sonen, tre år gammal, drabbades av leukemi. Texten åskådliggör det spretiga inre landskap, med tankar och känslor, som kan följa på en kris ... rakt och ärligt och har en personlig ton. Det öppna tilltalet är en av bokens starka sidor. Bibliotekstjänst
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. När himlen faller ner
 2. +
 3. Dagbok från ditt försvinnande

De som köpt den här boken har ofta också köpt Dagbok från ditt försvinnande av Malin Lagerlöf (pocket).

Köp båda 2 för 168 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av När himlen faller ner. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Läsvärd, gripande berättelse
  Lilla frugan, 11 december 2020

  Fin läsvärd bok som skildrar en familjs hastiga uppbrott från sitt hem och resan i kampen för sitt svårt sjuka barn

 2. En viktig bok om smärta och hopp
  stefan åsberg, 17 januari 2020

  En ärlig och nära berättelse om när allt ställs på sin spets. Viktig läsning både för er som drabbats och för oss andra.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Johan Ripås