Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
395
Utgivningsdatum
2020-09-29
Förlag
Piratförlaget
Översättare
Erik MacQueen
Originaltitel
The girl with the louding voice
Dimensioner
216 x 142 x 32 mm
Vikt
652 g
SAB
Hce
ISBN
9789164207005
Flickan som fick en röst (inbunden)

Flickan som fick en röst

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2020-09-29
195
 • Skickas inom 3-6 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Flickan som fick en röst är en oerhört gripande skildring av en skyddslös flickas förfärliga umbäranden men också en berättelse om styrka och mod. Karaktärerna känns levande och trovärdiga. Inte minst det ogrammatiska och uppfinningsrika språket skapar en känsla av äkthet och översättaren måste berömmas för sin både respektfulla och inkännande tolkning. Bibliotekstjänst

Fjortonåriga Adunni drömmer bara om en sak. Att få utbilda sig. Hennes mamma har alltid sagt att det är det enda sättet att få en röst en möjlighet att göra sig hörd och bestämma sin egen framtid.

Men istället för utbildning får hon en make, såld av sin pappa som fru nummer tre till en äldre man som vill att hon ska föda honom en son och arvinge.

Hon ser sin dröm sakta vittra sönder och rymmer till stan, med förhoppningen om att få ett bättre liv, och hamnar som hembiträde i en välbärgad familj i Lagos.

Både som dotter, undergiven fru och maktlös tjänare får Adunni lära sig att hon är ingen. De olyckliga omständigheter hon hamnar i tystar henne tillfälligt, men inte helt. Och när hon förstår att hon måste stå upp inte bara för sig själv utan även för andra som funnits där före henne och för de som ska komma efter, så hittar hon ett sätt att tala, tills någon lyssnar.

Abi Daré växte upp i Lagos i Nigeria men bor nu i Storbritannien. Hon har studerat juridik, projektledning och kreativt skrivande. Flickan som fick en röst vann the Bath Novel Award 2018. Hon bor i Essex med make och två döttrar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Flickan som fick en röst
 2. +
 3. Fjäril i koppel

De som köpt den här boken har ofta också köpt Fjäril i koppel av Zinat Pirzadeh (pocket).

Köp båda 2 för 264 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Flickan som fick en röst. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fängslande och stark berättelse
  @bokslukarfeministen, 29 maj 2021

  Det tog ett tag för mig att komma in i Flickan som fick en röst på grund av språket, men när jag väl vande mig var jag helt fast. Den är skriven på ett väldigt speciellt sätt, men när jag läst ett tag kändes det lite som om det var det som gjorde hela grejen och ger kraft till handlingen. Språket förändras dessutom under berättelsens gång samtidigt som Adunnis språk utvecklas. Jag är oerhört imponerad över att Abi Daré lyckas med det. Att få följa med Adunni på hennes resa har varit fantastis... Läs hela recensionen

 2. Berättarteknik som får boken till nya höjder!
  Jennifer, 23 maj 2021

  I Flickan som fick en röst får vi följa Adunni som drömmer om att bli lärare. Men när hennes mamma går bort så tvingar hennes pappa henne att gifta bort sig, på grund av dålig ekonomi, till en man som sedan innan redan har två fruar - men som han inte fått någon son med. När omständigheterna ändras och hon tvingas fly från staden hamnar hon hos en välbärgad familj i Lagos som maktlös tjänare.

  Jag vet inte ens hur jag ska börja försöka förklara hur bra den här boken är. När jag hade ... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Abi Daré

 • The Girl with the Louding Voice

  Abi Daré

  A young Nigerian woman trapped in a life of servitude is determined to get aneducation so that she can escape and choose her own future.

 • Das Mädchen mit der lauternen Stimme

  Abi Daré

  Die vierzehnjährige Adunni weiß genau, was sie will: Bildung. Denn das ist der einzige Weg für ein nigerianisches Mädchen aus ärmlichen Verhältnissen, Unabhängigkeit zu erlangen und den eigenen Träumen ein Stück näherzukommen. Doch stattdessen ver...