De kom från öar (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
De kom från öar (del 1)
Antal sidor
367
Utgivningsdatum
2021-08-19
Förlag
Piratförlaget
Dimensioner
216 x 144 x 27 mm
Vikt
518 g
SAB
Hc
ISBN
9789164207395
De kom från öar (inbunden)

De kom från öar

(5 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2021-08-19
Bokus Pluspris: 159 189
Handla inloggad för att ta del av Bokus Pluspris
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Den här boken är mycket mer än en spirande kärlekshistoria; det är en historia om hur det är att vara människa och att alltid ha havet heltnära sig. Förhållandet mellan öborna och havet tar stor plats i berättelsen och det beskrivs på ett ömsint och respektfullt sätt. Språket skimrar, glittraroch lyser som mareld i havet om hösten. Helhetsbetyg 5, Birgitta Ehn Eliason, Bibliotekstjänst

Kräva liv av livet. Att inte bara andas och arbeta och sköta sig, utan att också dra ner hela andetagen i lungorna, dra ner själva livet i lungorna, i kroppen, och låta det sippra ut igen. Låta livet flöda över till någon annan.

1945. Artonåriga Dagmar har sitt arbete som spritkassörska på hotellet i Slite, hon har sina tre systrar, hon har en pappa som blir alltmer grå och en mamma som börjat förlora kontakten med verkligheten. Hon har havet och hon har sin dröm om att livet ska börja på riktigt. Men skulle hon i så fall ha modet att ta del av det som erbjuds?

En dag lägger ett fartyg till i Slite hamn, och besättningen inkvarteras på hotellet. Sjömannen Holger från Tjörn börjar samtala med Dagmar, han ser henne på ett sätt som ingen annan gjort och Dagmar får de konturer som hon alltid känt att hennes personlighet har saknat. Men kan hon hänge sig åt förälskelse när så många runtomkring henne har det svårt?

Två unga människor, från två helt olika öar. Men det som avskiljer öfolk från resten av världen är det som håller dem samman sinsemellan - vattnet. Och närheten till vattnet gör att de vet allt om förluster.

De kom från öar är första delen i trilogin om Dagmar och Holger, tre romaner som formar berättelsen om en familj men också om det svenska folkhemmet, från små kustsamhällen till nybyggda höghus i industristaden. Det är en varm och stämningsfull berättelse med ovanligt levande karaktärer.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. De kom från öar
 2. +
 3. Londonflickan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Londonflickan av Susanna Alakoski (inbunden).

Köp båda 2 för 428 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av De kom från öar. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Stämningsfull levnadsskildring med språklig nerv
  Frida, 6 september 2021

  Året är 1945 och berättelsen handlar om liv som vill och måste levas, och om havets kraft att både förena människor och hålla dem isär. Vi får följa Dagmar i livets uppstart, svårigheten i att ta itu, det enkla och svåra i att förhålla sig och om att bli förälskad för första gången. Platsen, ön, har en central roll och utgör "en ö i havet" på ett snyggt och smart vis. Personporträtten är starka och respektfullt utmejslade, storasystern Huldas karga välvilja är särskilt spännande. Språket sätt... Läs hela recensionen

 2. Familjeskildring med mörka stråk
  Emma, 26 augusti 2021

  De kom från öar av Malin Haawind är den första delen i trilogin om spritkassörskan Dagmar och sjömannen Holger som utspelar sig i Slite på Gotland. En kärleksroman? Delvis. Men egentligen är berättelsen så mycket mer än så. Med avstamp vid krigsslutet år 1945 får vi följa två helt vanliga personer vars vägar, mest av en slump, korsas. Trots utmaningar, hinder och oro längs vägen flätas sakteligen deras livsöden samman. Med bra driv och schvung i dialogen, många bad (bad är hälsa!) och fina me... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Malin Haawind

Fler böcker till Pluspris just nu