Vem fan är du? (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
206
Utgivningsdatum
2021-09-27
Förlag
Piratförlaget
Dimensioner
215 x 145 x 24 mm
Vikt
412 g
SAB
Lz Althin, Peter
ISBN
9789164207548
Vem fan är du? (inbunden)

Vem fan är du?

(6 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2021-09-27
166
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
VEM FAN ÄR DU? skildrar Peter Althins resa från uppväxten och ungdomsåren i Lund till livet som en av Sveriges mest omskrivna och anlitade brottmålsadvokater. Vi får följa några av vår tids mest uppmärksammade rättegångar och ta del av kampen för rättvisa i såväl domstolar som i den kriminalpolitiska debatten. Men här finns också en annan och hittills okänd kamp. I boken berättas hur den framgångsrika advokatens rädsla för att misslyckas blev så stark att den fick honom att avsluta sin karriär.

Peter Althin var under flera år även politiskt aktiv som KD:s talesperson i kriminalpolitiska frågor. Vad var det som fick honom att träda in på den politiska arenan och som senare fick honom att lämna samma arena?

PETER ALTHIN har arbetat som advokat sedan 1974 och varit offentlig försvarare i många uppmärksammade rättegångar. I början på 2000-talet var han under några år riksdagsledamot. Han har också varit ordförande i Republikanska föreningen, styrelseledamot i Brå och i Sveriges Advokatsamfund.

JACK ÅGREN är docent i straffrätt och arbetar som universitetslektor. Han är en ofta anlitad föreläsare såväl inom som utanför universitet. Han är författare till såväl facklitteratur som läroböcker i juridik.

"Det är en bok som varje ung juriststuderande borde läsa, antingen han eller hon tänker bli brottmålsadvokat eller inte. Därtill var och en som ställt sig undrande till hur en advokat kan åta sig att försvara misstänka mördare, knarklangare och våldtäktsmän."

Dick Sundevall, Advokattidningen Paragraf
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vem fan är du?
  2. +
  3. Arbetslagstiftning : lagar och andra författningar som de lyder 1 juli 2022

De som köpt den här boken har ofta också köpt Arbetslagstiftning : lagar och andra författnin... av Naiti Del Sante, Maria Rasmussen (häftad).

Köp båda 2 för 732 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Vem fan är du?. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Viktigaste boken på länge!
    Abraham Zeito , 10 oktober 2021

    En fantastisk bok om en fantastisk advokat. Boken borde vara obligatorisk i många sammanhang; särskilt inom rättsväsendet, juristutbildningen och kriminalpolitiken. Viktiga budskap och historier som framförs i boken. Enligt min mening är boken den viktigaste på länge. Särskilt i en tid då populismens vindar blåser hårdare än någonsin. Önskar innerligt att så många som möjligt tar sig tiden att läsa boken. Inspiration är bara förnamnet. Kunde inte slita mig från boken.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna