Ers Majestäts olycklige Kurt : en roman med verklighetsbakgrund (cd-bok)
Fler böcker inom
Format
CD-bok
Språk
Svenska
Inläsare
Helge Skoog
Utgivningsdatum
2008-09-25
Upplaga
1
Förlag
Piratförlaget
Dimensioner
130 x 128 x 30 mm
Vikt
305 g
SAB
Hc/LC
ISBN
9789164221667
Ers Majestäts olycklige Kurt : en roman med verklighetsbakgrund (cd-bok)

Ers Majestäts olycklige Kurt : en roman med verklighetsbakgrund

CD-bok Svenska, 2008-09-25

Slutsåld

Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Året är 1938. Genom ett grönskande landskap susar en amerikansk lyxbil fram i hög fart. Bakom ratten sitter restaurangdirektör Kurt Haijby, på väg mot sin senaste investering, slottet Trystorp i Närke. Han gläder sig åt att äntligen kunna förverkliga sina drömmar; allt har blivit möjligt tack vare de generösa utbetalningarna från hovet.

Vad ingen vet är att Kurt har ett förbjudet förhållande med kungen, Gustaf V, och att det är denna relation som tillåter honom att leva i lyx. Och inte ens Kurt själv förstår vilket ont blod hela historien väcker i maktens korridorer. Rädslan för att den fruktansvärda hemligheten skall läcka ut är stor. Sin värsta fiende har Kurt Haijby i den mäktige överståthållaren, vars intrigspel efter ett par decennier slutligen får honom på fall: på 1950-talet åtalas Haijby för utpressning och hans öde är därmed beseglat.

Vem var då denne Kurt Haijby, som fått ge namn åt en av de största skandalerna i Sverige på 1900-talet? Han var en enkel Söderkis som dock var förutbestämd att leva ett dramatiskt och äventyrligt liv, med de mest högtflygande mål och med en förunderlig förmåga att dupera alla, inte minst sig själv. Han lyckades charma sig in i de allra förnämaste kretsarna och fick för en tid leva ett förtrollat liv. Allt skulle bli honom givet. Och allt skulle tagas från honom igen.

Detta är den fullständigt osannolika sannsagan om Kurt Haijby.

Ers Majestäts olycklige Kurt är skriven av ett författarpar i ordets alla bemärkelser. Advokaterna Lena Ebervall och Per E Samuelson är gifta med varandra och arbetar tillsammans på samma advokatbyrå. Båda har tidigare publicerat facklitteratur i juridik, men detta är deras första roman och de har skrivit varje ord "tillsammans och i samråd".

Uppläsare Helge Skoog.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Ers Majestäts olycklige Kurt : en roman m...