Fler böcker inom
Format
CD-bok
Språk
Svenska
Inläsare
Björn Granath
Utgivningsdatum
2009-09-09
Upplaga
1
Förlag
Piratförlaget
Dimensioner
130 x 130 x 40 mm
Vikt
300 g
SAB
Hc/LC
ISBN
9789164221827
Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann (cd-bok)

Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann

(23 röster)  |  Läs 5 recensioner
CD-bok Svenska, 2009-09-09

Slutsåld

Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Pompa och ståt väntar på äldrehemmet då Allan Karlsson ska fylla tresiffrigt, ett spektakel så oönskat att han istället kliver ut genom fönstret och rymmer. Boken är en livsresa genom 1900-talet - den oändligt sorglöse Allans livsresa. Trots att Allan är fullständigt ointresserad av politik och religion tycks han ha påverkat de flesta av det förra seklets stora händelser. I hundra år gjorde han världen osäker, bara genom att vara. Och nu är han lös igen.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Denna boken är ju helt underbar, har lyssnat på den...
  B e N , 11 juni 2013

  Denna boken är ju helt underbar, har lyssnat på den flera gånger. Bl. a. på playan på Kanarieöarna. Man skrattar verkligen, sedan har författaren fått med Ett hotell som ligger i min hemstad. Det var lite kul... Det skall ju tydligen bli film av denna. Den måsta man ju bara se.

 2. Läste boken för något år sedan Fyndigt och roligt...
  Torbjörn Arvidsson, 20 maj 2013

  Läste boken för något år sedan Fyndigt och roligt komponerad handling . Läste den i stort sett i en följd. Vid detta tillfälle beställde jag ljudboken som present.

 3. lite väl mycket
  iamot, 4 maj 2010

  Jag lyssnade på den här boken under stigande irritation, ändå kunde jag inte sluta, kunde inte låta bli att höra ännu några rent sanslösa saker som huvudpersonen hade gjort under sitt liv. Men det blir lite mycket av det goda i längden. Det enda som saknas är att han gör vatten av vin, flyger till månen på en självtillverkad raket eller hittar ungdomens källa, bygger världens högsta hus med en hand, etc. Men författaren har i alla fall läst på om olika notabiliteters öden under förra seklet, ... Läs hela recensionen

 4. wow
  Ulla, 15 oktober 2009

  En fantastisk historia som griper tag direkt. Så detaljerat och spännande till tusen. Rekommenderas varmt!

 5. Ett guldkorn
  cd boklyssnarproffs, 11 oktober 2009

  En mycket välskriven, underhållande, och rolig bok som håller ihop, från första till sista spåret. En Forest Gump historia i svensk tappning. Ett extra plus till uppläsaren Björn Granath.

  Nu väntar jag med spänning på nästa bok av Jonas Jonasson

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Jonas Jonasson

Bokvideo