Brobyggarna (cd-bok)
Fler böcker inom
Format
CD-bok
Språk
Svenska
Serie
Det stora århundradet (del 1)
Inläsare
Tomas Bolme
Utgivningsdatum
2011-09-02
Upplaga
1
Förlag
Piratförlaget
Dimensioner
130 x 130 x 30 mm
Vikt
440 g
SAB
Hc
ISBN
9789164222206
Brobyggarna (cd-bok)

Brobyggarna

(18 röster)  |  Läs 4 recensioner
CD-bok Svenska, 2011-09-02

Slutsåld

Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
När havet tog deras far och farbror fick de tre gossarna på det norska Vestlandet utanför Bergen söka familjens försörjning inne i staden. Av en tillfällighet upptäckte man att de tre små repslagarlärlingarna var ovanligt tekniskt begåvade och med hjälp av välgörenhet utbildades pojkarna till järnvägs- och brobyggare.

De tre fiskarsönerna utexamineras många år senare som diplomingenjörer vid universitetet i Dresden. Det är 1901 och mänsklighetens tekniskt mest avancerade
århundrade har just inletts. Meningen var nu att de skulle återvända till Norge för att bidra till det mest storartade norska ingenjörsprojektet någonsin, att bygga järnväg mellan Oslo och Bergen.

Men kärleken vände upp och ned på planerna. Den ene flydde, bedragen och skamsen, till Tyska Östafrika, men hamnade likväl på ett av tidens största järnvägsbyggen, det mellan Dar es Salaam och Tanganyikasjön. Den andre flydde också på grund av kärlek, men till London. Bara äldste brodern Lauritz återvände till Norge för att kunna återgälda brödernas storartade utbildning genom att ansluta sig till järnvägsbygget på Hardangervidda.

Tre bröders öden i ett sekel som ännu var ungt. Där framtidstron överskuggade världens alla orättvisor. Med teknikens stora genombrott skulle alla krig vara utrotade. Föga anade man att man stod inför det mest dramatiska och blodiga
århundrade någonsin.

Brobyggarna är den första delen i Jan Guillous nya romansvit om Det stora århundradet.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Brobyggarna. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Mycket bra roman!
  Björn Ola Stefan Olander, 30 september 2015

  En riktigt bra, intressant och välskriven roman om sekelskiftet -18/-1900 och några år framåt. Intressant att följa fam Lauritzen framtida öden...

 2. besviken
  Olga, 22 december 2014

  hade hört mycket gott om den här boken men Guillou förnekar sig inte; lika sexistisk och machoorienterad som vanligt. Välskriven historia men det är TRÄLIGT att höra om de briljanta pojkarna (får systrarna någon plats alls?) och änkans svallande byst. Jag orkade bara en CD så kanske den blir bättre sen... Nu blir boxen en julklapp till någon perifer mottagare (skulle skämmas att ge den till mina närmaste)

 3. Tycker den var spännande och skapade en lust att få...
  Gunvor Mannestig, 29 oktober 2013

  Tycker den var spännande och skapade en lust att få veta mer och det kom ju i nästa bok. Mycket bra.

 4. Sträcklästes
  Pia, 13 februari 2012

  Brobyggarna är en lättläst, spännande bok som är väl underbyggd med fakta. Jag dras omgående in i historien och vill följa bröderna för att få veta var deras liv tar vägen.

  Som trogen Guillou-läsare så känner jag igen mig så till vida att det är en, eller i detta fall tre stycken, underdog som kämpar sig upp. Karaktärerna är näst intill utan brister och deras liv faller i mångt och mycket bara på plats. Dom blir väl otroliga men av någon anledning så stör det mig inte alls.
  <... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner

Bloggat om Brobyggarna