Gengångare (cd-bok)
Fler böcker inom
Format
CD-bok
Språk
Svenska
Serie
Harry Hole (del 9)
Inläsare
Jonas Malmsjö
Utgivningsdatum
2012-01-23
Upplaga
1
Förlag
Piratförlaget
Översättare
Per Olaisen
Originaltitel
Gjenferd
Medarbetare
Boström, Mattias (form)
Dimensioner
132 x 132 x 35 mm
Vikt
340 g
SAB
Hce/LC
ISBN
9789164222305
Gengångare (cd-bok)

Gengångare

(7 röster)  |  Läs 1 recension
CD-bok Svenska, 2012-01-23

Slutsåld

Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Harry Hole kommer tillbaka från Hongkong efter tre år. Han återvänder med ett enda ärende: att undersöka ett i praktiken uppklarat mord i narkotikamiljö eftersom han vägrar tro att polisen gripit rätt gärningsman. Han får snart träffa den misstänkte mördaren. Det är en pojke på arton år som han inte har sett på länge och knappt känner igen - Oleg, sonen till Harrys stora kärlek Rakel I Oslo har polisen samordnat en stor insats mot narkotikaförsäljningen på gatorna och lyckats minska heroinet kraftigt. Men i dess ställe har fiolin dykt upp, en drog som ger färre dödsfall men är desto mer beroendeframkallande. Det som från början såg ut som ett vanligt drogrelaterat mord växer till en omfattning som Harry inte kunnat förutse. Ett välorganiserat, våldsamt och väldigt farligt nätverk styr Oslo med järnhand. Ingen vill komma i deras väg och ingen vill avslöja något om dem eftersom det sker med livet som insats. Men alla spår pekar i en riktning - mot mycket högt uppsatta personer i staden.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Gengångare. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Nesbö har aldrig varit bättre
    Pia, 16 maj 2012

    Tempot är högt i "Gengångare". Det är bra driv framåt och spänningen är hög hela vägen. Detta är definitivt en bladvändare.

    Boken är stundtals riktigt obehaglig. Ibland mer direkt som i Nesbøs fantastiska miljöskildringar och ibland lite mer sublimt. Miljöskildringarna får det att riktigt krypa i skinnet på mig av obehagskänslor. Jag kan förnimma lukterna och känna hur jag drar ner tröjärmarna för att inte nudda något om kring mig.

    När jag lyssnar gottar jag mig åt Nesbøs s... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Jo Nesbø