Fler böcker inom
Format
CD-bok
Språk
Svenska
Serie
Ewert Grens (del 6)
Inläsare
Peter Andersson
Utgivningsdatum
2012-05-07
Upplaga
1
Förlag
Piratförlaget
Dimensioner
140 x 130 x 40 mm
Vikt
350 g
SAB
Hc/LC
ISBN
9789164222374
Vanliga sökord
roslund och hellström

Två soldater

(2 röster)  |  Läs 1 recension
CD-bok, Svenska, 2012-05-07
239 kr
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
200% kärlek respekt stålthet broderskap plikt gemenskap.
José Pereira vid Sektionen mot Gängkriminalitet har en vägg fylld av stirrande ansikten. Unga pojkar som agerar som grovt kriminella män och klassas som farligast i Sverige. Han vet att han har ett problem som skenar ytterligare femtusen svenska pojkar på väg in i kriminella nätverk.
Vi är bröder. Vi är krigare och Fammilj in i döden.
Mitt på väggen sitter två ansikten. Leon och Gabriel. Redan som nioåringar gömde de vapen i sina elevskåp och kapslar med amfetamin under frysdisken på Konsum, tog vilka risker som helst för längtan efter att en dag få höra till. Tio år senare skriver Leon från fängelsecellen på Aspsås brevet till Gabriel,"kärlek älskade bror", den ende han litar på. Brevet är början på den plan som med aggressivitet, våld, död ska föra dem allra högst upp på den där snutväggen. Gabriel väntar på andra sidan men är inte längre själv, han har Wanda. Och det starka band som funnits mellan Leon och Gabriel riskerar för första gången att brytas.
När Leon och två andra gängmedlemmar rymmer från fängelset börjar jakten och kriminalkommissarie Ewert Grens förs hastigt många år tillbaka när han sida vid sida med José Pereira söker en mördare som Grens vet mer om än vad han själv skulle önska.

Två soldater är Roslund & Hellströms mästarprov. Det är utan tvekan en av de starkaste, viktigaste och mest spännande kriminalromaner som har skrivits. En berättelse när dagar från TRE SEKUNDER möter nätter från BOX 21. En roman som tar dig i handen och visar dig en värld du aldrig sett.

"Roslund & Hellströms Två Soldater. Det här är en bok som nästan golvade mig Styrkan hos Roslund & Hellström det är ju att de på något vis lyckas förena det här med hårdkokt samhällskritik och högkvalitativ spänning Det finns ett socialt patos som återspeglas i deras böcker och det tycker jag gör att de höjer sig i en annan klass än vanlig kriminallitteratur som egentligen bara handlar om underhållning. Jag tycker det får en annan dimension." Ingalill Mosander, Gokväll
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Två soldater
  2. +
  3. Edward Finnigans upprättelse

De som köpt den här boken har ofta också köpt Edward Finnigans upprättelse av Roslund & Hellström (pocket).

Köp båda 2 för 287 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Två soldater. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Besviken på uppläsaren!
    Liljegårdens, 14 november 2012

    Har läst alla författarnas tidigare böcker och tycker de är bland de bästa jag läst. Men denna gång valde jag ljudbok. Blev såå besviken. Vilken fruktansvärt jobbig, tråkig och monoton röst. Förstörde hela upplevelsen. Ingen inlevelseförmåga alls. Önskar så att jag valt att uppleva deras nyaste bok på egen hand via vanlig bok istället. Uppläsaren förstörde hela upplevelsen. Tyvärr! Rekommenderar starkt att läsa boken på traditionellt vis. Dvs: Läs själv!

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Två soldater