Fler böcker inom
Format
CD-bok
Språk
Svenska
Serie
Det stora århundradet (del 2)
Inläsare
Tomas Bolme
Utgivningsdatum
2012-09-05
Förlag
Piratförlaget
Dimensioner
130 x 130 x 10 mm
Vikt
270 g
SAB
Hc/LC
ISBN
9789164222411
Dandy (cd-bok)

Dandy

(19 röster)  |  Läs 1 recension
CD-bok, Svenska, 2012-09-05
239
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Julklapp? Beställ boken senast onsdag 20 december kl. 22:30 med "Snabb frakt" för leverans innan julafton - Läs mer
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
Två unga, eleganta gentlemän anländer en junidag år 1901 till det ståtliga slottet i grevskapet Wiltshire i södra England. Den ene är lord Albert, som återvänder från sina ingenjörsstudier i Dresden för att bli släktens överhuvud, tillika den 13:e earlen av Manningham. Den andre heter Sverre, och de har bestämt sig för ett liv tillsammans.
Det har gått många år sedan Sverre och hans bröder Lauritz och Oscar växte upp i en fattig fiskarfamilj på Vestlandet i Norge. Deras ovanliga tekniska talanger förde dem via välgörenhet och stipendier till dåtidens förnämsta examen som diplomingenjörer vid universitetet i Dresden.
Lauritz återvände till Norge, Oscar försvann till Tyska Östafrika och Sverre befinner sig nu med sin älskade lord i ett England där hans konstnärliga talang kan slå ut i full blom. Hans tavlor skildrar livet på och kring Manningham. Flera av godsets invånare står modell för hans porträtt.
De båda gentlemännen rör sig även bland Londons konstnärer och bohemer, där den frigjorda Bloomsburygruppen sätter stora avtryck på både tiden och Sverre.

Om Brobyggarna den inledande delen i romanserien Det stora århundradet kretsade mest kring ingenjörskonst och teknik i det nya 1900-talet så rör sig Dandy mer i de sköna konsternas värld, som också den är starkt präglad av tidens optimistiska föreställning.
Men på samma sätt som första världskriget slog sönder hela tillvaron för de äldre bröderna Lauritz och Oscar drabbas nu Sverre och Albert.
Och för de tre bröderna, liksom för miljoner andra européer, måste tillvaron byggas upp på nytt och livet börja om någon annanstans.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Dandy
  2. +
  3. Äkta amerikanska jeans

De som köpt den här boken har ofta också köpt Äkta amerikanska jeans av Jan Guillou (cd-bok).

Köp båda 2 för 491

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Dandy. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Bok 2
    Björn Ola Stefan Olander, 15 oktober 2015

    Jag tycker inte "Dandyn" är lika bra som "Brobyggarna", men ser fram emot nästa bok "Mellan rött och svart", och familjen Lauritsens fortsatta öden.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Dandy