Davidsstjärnor (cd-bok)
Fler böcker inom
Format
CD-bok
Språk
Svenska
Serie
Fredrika Bergman (del 5)
Antal sidor
11
Inläsare
Mirja Turestedt
Utgivningsdatum
2013-04-24
Upplaga
1
Förlag
Piratförlaget
Dimensioner
130 x 130 x 30 mm
Vikt
269 g
SAB
Hc
ISBN
9789164222503
Vanliga sökord
davidstjärnor
Davidsstjärnor (cd-bok)

Davidsstjärnor

(9 röster)
CD-bok Svenska, 2013-04-24

Slutsåld

Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Enligt en gammal israelisk legend skulle den så kallade Papperspojken få liv om natten. Han kom med mörkret och skydde inga medel när han rövade bort sina offer. Nu för tiden är det nästan ingen som minns myten om Papperspojken, men så skjuts en förskolelärare på Judiska Församlingen i Stockholm till döds inför barn och föräldrar.
Bara timmar senare försvinner två judiska pojkar på väg till sin tennisträning. Ett häftigt snöoväder rasar i Stockholm och spåren efter den skyldige är få.
Fredrika Bergman och Alex Recht ställs inför en av sina svåraste utmaningar när de dras in i jakten på en mördare som framstår som lika skoningslös som effektiv. Spåren i utredningen är många, men samtliga leder utredarna till en och samma plats: Israel. Och upprepade gånger nämns den så kallade Papperspojken. Men vem är han egentligen? Kan han ha fått liv och börjat söka efter nya offer?
I utredningens utkant figurerar Efraim Kiel som rest från Jerusalem till Stockholm med dunkelt uppdrag. Han har tidigare haft ett förhållande med Eden Lundell som är chef på Säkerhetspolisen, och Eden blir obevekligen en bricka in i det spel som mördaren skapat. Driven av sin vilja att en gång för alla få Efraim ur sitt liv, börjar hon nysta i sitt eget förflutna. Det dröjer inte länge förrän hon är en väl bevarad hemlighet på spåren.
Kristina Ohlsson är född 1979 i Kristianstad. Hon har tidigare jobbat på Försvarshögskolan och Rikspolisstyrelsen som analytiker, samt arbetat med terrorfrågor vid organisationen OSSE i Wien.
Sedan en tid tillbaka är hon författare på heltid. Askungar utkom 2009 och blev snabbt en framgång både i Sverige och utomlands. Efterföljaren Tusenskönor belönades med Stabilopriset och blev nominerad till bästa svenska kriminalroman 2010. Änglavakter utkom 2011 och nominerades även den till bästa svenska kriminalroman. Senaste romanen var Paradisoffer.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Davidsstjärnor