Analfabeten som kunde räkna (cd-bok)
Fler böcker inom
Format
CD-bok
Språk
Svenska
Antal sidor
12
Inläsare
Björn Granath
Utgivningsdatum
2013-09-25
Upplaga
1
Förlag
Piratförlaget
Medarbetare
Thunfors, Eric (form)
Dimensioner
130 x 128 x 30 mm
Vikt
280 g
SAB
Hc
ISBN
9789164222558
Analfabeten som kunde räkna (cd-bok)

Analfabeten som kunde räkna

(28 röster)  |  Läs 5 recensioner
CD-bok,  Svenska, 2013-09-25

Slutsåld

Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Väldigt underhållande. Mycket begåvad. Politiskt insiktsfull. Otyglat lögnaktig. Och vansinnigt rolig. Östgöta Correspondenten
Hon började arbeta som femåring, blev föräldralös vid tio,överkörd vid femton. Ingenting tydde på annat än att hon skulle leva ett tag i sitt skjul i Sydafrikas största kåkstad och sedan dö,saknad av ingen. Om hon nu inte varit den hon var, men det var hon ju. Nombeko Mayeki var analfabeten som kunde räkna. Ödet tillsammans med hennes talang för henne bort från Soweto,till internationell storpolitik, till andra sidan jordklotet,till två identiskt lika och väldigt olika bröder. Underresan lyckas hon reta upp världens mest fruktade säkerhetstjänst innan hon en dag finner sig själv instängd i skåpet till en potatisbil. Där och då är världen som världen känner den hotad.
I Analfabeten som kunde räkna gör Jonas Jonasson upp med fundamentalismen i alla dess former tillsammans med vanföreställningen om olika folks olika värde. Han gör det med humor och värme. Och slår en gång för alla hål på myten om att kungar inte nackar höns.
Analfabeten som kunde räkna är Jonas Jonassons andra roman, efter världssuccén med Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann. Han är journalisten och entreprenören som efter tjugo år med tidning, tv och kommunikation sålde allt han ägde och blev författare.
Det rör sig här om en feel good-roman av första graden. ... intressant och lätt crazy. Torbjörn Forslid, Sydsvenskan
... en våldsamt underhållande berättelse ...Kajsa Öberg Lindsten, Göteborgs-Posten
Grattis, alla ni miljoner som skrattat åt succéboken om Hundraåringen som försvann. Jonas Jonasson har nämligen gjort det igen. Tara
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Analfabeten som kunde räkna. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fantastisk
  Kristina Heiman, 10 mars 2014

  Genomtänkt underhållning en suverän bok. Bjrön Granath har en fantastisk förmåga att läsa in texter så att man orkar lyssna på dem.

 2. Har lyssnat på Hundraåringen och tyckte den var både...
  Lone Nyman, 13 januari 2014

  Har lyssnat på Hundraåringen och tyckte den var både rolig och underhållande! Tycker att Analfabeten uppfyller mina förväntningar på en lika bra uppföljare! Dessutom är böckerna bra upplästa! Kan med varm hand rekommendera Analfabeten :-)

 3. Jag tycker att den var både rolig och underhållande...
  Jan Hartmann, 25 november 2013

  Jag tycker att den var både rolig och underhållande och ibland mycket svår att avbryta för att göra något annat!

 4. Vilken underbar bok! Jag skrattade mig igen...
  Mikka, 15 november 2013

  Vilken underbar bok!
  Jag skrattade mig igen Hundraåringen och har nu skrattat mig igen denna bok, personer som fanns och ändå inte fanns. Kungen och statsministern som visade sig vara mänskliga så dom skulle få leva iallafall.
  Och Björn Granat som uppläsare är verkligen bra. Tack till författaren jag hoppas du kommer med flera böcker!

 5. Jag har lyssnat på både Hundraåringen och nu...
  Johny Larsson, 8 oktober 2013

  Jag har lyssnat på både Hundraåringen och nu Analfabeten och båda böckerna är lika bra för Björn Granat är ju en fantastisk uppläsare, med andra ord den är kanon bra!

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Jonas Jonasson