Ers Majestäts olycklige Kurt : en roman med verklighetsbakgrund (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (432.8 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Helge Skoog
Utgivningsdatum
2008-09-24
Förlag
Piratförlaget
ISBN
9789164232175
Ers Majestäts olycklige Kurt : en roman med verklighetsbakgrund (ljudbok)

Ers Majestäts olycklige Kurt : en roman med verklighetsbakgrund Ljudbok

(13 röster)  |  Läs 1 recension
Ljudbok (MP3), Svenska, 2008-09-24

Styckköp

109

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Året är 1938. Genom ett grönskande landskap susar en amerikansk lyxbil fram i hög fart. Bakom ratten sitter restaurangdirektör Kurt Haijby, på väg mot sin senaste investering, slottet Trystorp i Närke. Han gläder sig åt att äntligen kunna förverkliga sina drömmar; allt har blivit möjligt tack vare de generösa utbetalningarna från hovet.

Vad ingen vet är att Kurt har ett förbjudet förhållande med kungen, Gustaf V, och att det är denna relation som tillåter honom att leva i lyx. Och inte ens Kurt själv förstår vilket ont blod hela historien väcker i maktens korridorer. Rädslan för att den fruktansvärda hemligheten skall läcka ut är stor. Sin värsta fiende har Kurt Haijby i den mäktige överståthållaren, vars intrigspel efter ett par decennier slutligen får honom på fall: på 1950-talet åtalas Haijby för utpressning och hans öde är därmed beseglat.

Vem var då denne Kurt Haijby, som fått ge namn åt en av de största skandalerna i Sverige på 1900-talet? Han var en enkel Söderkis som dock var förutbestämd att leva ett dramatiskt och äventyrligt liv, med de mest högtflygande mål och med en förunderlig förmåga att dupera alla, inte minst sig själv. Han lyckades charma sig in i de allra förnämaste kretsarna och fick för en tid leva ett förtrollat liv. Allt skulle bli honom givet. Och allt skulle tagas från honom igen.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Ers Majestäts olycklige Kurt : en roman med verklighetsbakgrund. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Fantastisk och sorglig!
    Erica, 3 mars 2011

    En av de mest fängslande böcker jag läst på väldigt länge! Ett fascinerande spel bakom kulisserna, som dessutom har existerat i verkligheten. Otroligt sorglig historia som gör riktigt ont i hjärtat och man önskar att det slutat på ett annat sätt. Bilden av hovstaten och den kungliga familjen blir en aning kantstött. Diskuterade boken med mina föräldrar, som väl kom ihåg när historien rullades upp! Rekommenderas verkligen! Enastående tidsskildring av miljöer, hur överklass/underklass fungerade... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Ebervall & Samuelson