Björndansen (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (446.7 MB)
Språk
Svenska
Serie
Björndansen (del 1)
Inläsare
Thomas Hansson
Utgivningsdatum
2014-05-21
Upplaga
1
Förlag
Piratförlaget
ISBN
9789164233004
Björndansen (ljudbok)

Björndansen (ljudbok)

(15 röster)  |  Läs 3 recensioner
Ljudbok (MP3), Svenska, 2014-05-21

Styckköp

99

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Allt är inövat. Sekund för sekund. Varje rörelse på plats. Det kommer inte finnas ett enda vittne som kan återge vad som hände. Inte en enda polis kommer hitta spår som leder till gärningsmännen. Efteråt är det berusning och lättnad. En stor guldfiskskål fylld med pengar.

Många år tidigare, tre bröder som svetsas samman medan familjen går sönder. En pappa som lär dem att alltid slå tillbaka, en mamma som vill bryta sig loss.

Björndansenär en roman om den mest hänsynslösa och samtidigt mest uppfinningsrika liga vi sett. Om bankrånarna som kom från ingenstans. Men också om en familj, om broderskärlek som är starkare än allt, om fäder och söner. Om verklighet som blir dikt.

Leo, Felix och Vincent - du kommer aldrig att glömma dem.

Anders Roslund är den första halvan i den framgångsrika och prisbelönta författarduon Roslund & Hellström - dessförinnan redaktionschef på SVT där han startade Kulturnyheterna.

Stefan Thunberg är manusförfattare och ligger bland annat bakom biosuccéer somHamilton ochJägarna 2. Han är också den fjärde brodern som inte deltog i den serie bankrån som Militärligan genomförde och som den här romanen är baserad på.

Björndansenär Roslund & Thunbergs första gemensamma bok.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Björndansen. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Mycket bra bok
  Tobbe55, 25 juni 2020

  Väldigt bra och spännande, mycket välskriven och oerhört spännande bok

 2. Militärligan
  Nils Jimmy Hansen, 10 mars 2018

  Så grymt fascinerad av dessa människor. Eller hur man nu ska uttrycka sig utan att det låter fel. En grymt spännande bok från början till slut. Det tragiska är ju att det hänt på riktigt.

 3. Bra story men jobbigt skriven
  Lakeflower, 20 maj 2015

  Björndansens själva story är mycket bra och stundtals finurlig. Däremot störs jag av att vissa ganska långa avsnitt som handlar om personers tankar om barndom, uppväxt och dåtid är skrivna i presens. Efter att ha sträckläst Roslunds "3 sekunder" (i och för sig skriven tillsammans med Hellström istället för Thunberg, om det kanske spelar en roll) var Björndansen lika bra i fråga om story men kändes oediterad i fråga om språk. Därav 3 av 5 stjärnor.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av författarna