Bombmannens testamente (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (305.1 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Lena Ebervall
Utgivningsdatum
2014-08-27
Förlag
Piratförlaget
ISBN
9789164233035
Bombmannens testamente (ljudbok)

Bombmannens testamente (ljudbok)

(6 röster)  |  Läs 1 recension
Ljudbok (MP3), Svenska, 2014-08-27

Styckköp

99

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Han var en alldeles vanlig man. En medelsvensson med bil, sommarstuga och båt. En alldaglig tjänsteman, närmast småtråkig.

Men så drabbade orättvisan honom i form av en felaktig skatteskuld. Och det blev starten på en räcka händelser som skulle leda till det mest omtalade brottet i modern tid i Sverige.

Fast det var inte bara de nitiska och oförlåtande skattmasarna som vände upp och ner på Lars Tingströms liv. Det fanns en kvinna med i spelet också. Hon var hans livs stora kärlek. Och om det inte varit för hennes svek hade kanske ödet gestaltat sig annorlunda för en väldig massa människor.

Lars Tingströms drevs från sitt ordentliga tjänstemannaliv till Kumlabunkern, han blev Bombmannen med hela svenska folket, han var skyldig till flera människors död och han tvingades av omständigheterna rakt in i armarna på en av Sveriges farligaste personer. På Kumla lades grunden till en ödesdiger vänskap som skulle krossa det svenska folkhemmet för gott.

Advokaterna Lena Ebervall och Per E Samuelson har skrivit en roman om Lars Tingströms liv, om vad mygel och maktmissbruk kan driva en medborgare till och om hur Tingström för evigt skulle skriva in sig i den svenska kriminalhistorien.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Bombmannens testamente. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Bra bok men dålig uppläsare
    -, 15 september 2020

    Boken är väl skriven och intressant men uppläsare dödar storyn de två av författarna tidigare utgivna böckerna är betydligt mer lyssnarvänliga

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Ebervall & Samuelson