Fartblinda (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (330.9 MB)
Språk
Svenska
Serie
Beatris Farkas (del 1)
Inläsare
My Holmsten
Utgivningsdatum
2016-01-22
Förlag
Piratförlaget
ISBN
9789164233257

Fartblinda Ljudbok

(9 röster)  |   Läs 2 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2016-01-22

Styckköp

149
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Under en jakthelg i Skåne nås Peder af Rooth av ett samtal som kommer att förändra allt: den anrika bank där han är vd riskerar konkurs. Någon timme senare sitter han i ett privatplan med sin fru på väg tillbaka till Stockholm där dramatiska dygn väntar.

Den egensinniga ekonomijournalisten Beatrice Farkas fick tipset som skulle kunna fälla banken för länge sedan. I månader har hon stridit mot ett par av landets mäktigaste finansmän. Aldrig hade hon kunnat ana konsekvenserna av sitt avslöjande.

En natt väcks hon av ett sms. En av bankcheferna som blivit hennes bästa källa har fallit från sin balkong på Strandvägen. Kvällspressen skriver om det som ett självmord. Men hon är övertygad om att det inte stämmer. Någon ville stoppa honom.

Fartblindaär en thriller som utspelar sig i den svenska finansvärlden, delvis inspirerad av verkligheten.

Carolina Neurath är verksam som ekonomijournalist på Svenska Dagbladet. Hon har mottagit bland annat Stora Journalistpriset och Guldspaden och har uppmärksammats internationellt för sin granskande journalistik. Hon är författare till de två omtalade reportageböckernaDe svenska riskkapitalisterna (medförfattare Jan Almgren) ochDen stora bankhärvan.Fartblinda är Carolina Neuraths första roman.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Fartblinda. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Skickligt uppbyggd berättelse
  Kim M. Kimselius, 25 september 2019

  Fartblinda av Carolina Neurath. Det är första gången jag läser något av författaren och jag blev klart imponerad. Hon höll mig fast från de första raderna till de sista.

  Boken börjar med att någon dör, sedan går berättelsen tillbaka i tiden och allting får sin förklaring i slutet av berättelsen. Skickligt uppbyggd berättelse, som inte gick att sluta lyssna på.

  Det här är en helt okänd värld för min del och jag tyckte det var intressant att läsa om finansvärlden. Personerna k... Läs hela recensionen

 2. Ingen spänning

  Köpte den som ljudbok o lyssnade under lång bilfärd. Ingen spänning, ganska förutsägbar. Helt OK men inte mer. Lättlyssnad och lagom långa kapitel.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Carolina Neurath