Pottungen (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (389.8 MB)
Språk
Svenska
Serie
Kvinnorna kring Gustav III (del 2)
Inläsare
Anne-Li Norberg
Utgivningsdatum
2016-07-15
Förlag
Piratförlaget
ISBN
9789164233523

Pottungen Ljudbok

(24 röster)  |   Läs 1 recension
Ljudbok,  Svenska, 2016-07-15

Styckköp

149
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Det är mars 1792 och Gustav III ligger död på Stockholms slott. På balkongen visar den nye regenten hertig Karl upp sig för folket.

På borggården står Johanna som en gång var slottets pottunge med ett krampaktigt grepp om sin son Nils. Hon om någon vet vad hertigen är kapabel till. I en tid då kopplerskor lurar på krogarna, plitar griper lösdriverskor på gatorna och där de flesta försörjningsmöjligheter är stängda för en ogift mor är Johanna ändå fast besluten att glömma det som varit och skapa sig ett bättre liv. Men hur?

Inne i slottets förgyllda salar drömmer hertiginnan Charlotta om inflytande och makt. Tillsammans med sin hovmästarinna Sophie samlar hon tidens vittra fruntimmer i den hemliga kvinnosalongen Blåstrumporna.

IPottungenfår läsarna återknyta bekantskapen med pigan Johanna, hertiginnan Charlotta och grevinnan Sophie frånBarnbruden. Det är en berättelse om orättvisor, förtryck och det som förenar oss alla: Längtan efter kärlek och att få styra sitt eget liv.

Anna Laestadius Larsson är författare och journalist med intresse och engagemang för kvinnohistoria och villkoren för kvinnor idag.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Pottungen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Pottungen
    -, 19 mars 2022

    Intressant i och med den historiska äktheten. Dessutom en roman att fördjupa sig i. Intressant att tänka hur människor levde och hade det på den tiden.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Anna Laestadius Larsson