Hilma - en roman om gåtan Hilma af Klint (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (292.2 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
My Holmsten
Utgivningsdatum
2017-05-23
Förlag
Piratförlaget
ISBN
9789164233646

Hilma - en roman om gåtan Hilma af Klint Ljudbok

(10 röster)  |   Läs 3 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2017-05-23

Styckköp

149
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
"Jag stod framför staffliet, så liten, så obetydlig, men inom mig vällde en sådan kraft att jag måste framåt."

Sekelskiftet 1900 - industrialiseringen tränger ihop människorna i städerna, tro och vetenskap ställs mot varandra och arbetares och kvinnors krav på rättigheter ska snart för alltid förändra vår världsuppfattning.

Mitt i denna tid lever och verkar Hilma af Klint. Hon målar som ingen annan gjort tidigare. Hon tar hjälp av den mystiska kvinnogruppen De Fem och höga mästare från den andliga världen. Hon är så övertygad om att världen inte är redo för hennes konst att hon gömmer undan tavlorna allt eftersom de blir färdiga. I över fyrtio år efter hennes död låg de gömda, bland annat på en vind på Karlavägen i Stockholm, och samlade damm. Så en dag 1986 dök en del av tavlorna upp på en utställning i Los Angeles.

Vem var denna konstnär? Var kom hon ifrån? Hur hade en sådan skatt kunnat ligga gömd så länge?

Det här är romanen om människan, konstnären och gåtan Hilma af Klint. En berättelse om att följa sin inre röst, att försöka utföra det omöjliga.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Hilma - en roman om gåtan Hilma af Klint. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Hilma
  -, 8 december 2022

  Så fin bok och jag blir frustrerad och provocerad av att ingen tycktes lyssna och vilja se hennes konst - att hon orkade kämpa vidare så länge utan erkännande! En fin berättelse!

 2. Intelligent och ifrågasättande

  Boken är en exposé över, inte bara Hilma af Klints liv, utan över människans inskränkthet både förr och nu. Vad lite vi fortfarande vet och vad mycket vi anser oss ha rätten att hävda att vi vet. Att ens våga hävda att det bara finns en sanning.
  Läs den och begrunda och njut av ljuset och astralmålningar.

 3. Helt okej
  Emelie W, 23 augusti 2019

  Helt okej men lite seg att lyssna på emellanåt. Jag kände inte till så mycket om Hilma innan så det var intressant att få lära lite mer om henne och vem hon varit.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Anna Laestadius Larsson