Stanna hos mig (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (188.0 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Odile Nunes
Utgivningsdatum
2017-11-01
Förlag
Piratförlaget
ISBN
9789164233714
Stanna hos mig (ljudbok)

Stanna hos mig (ljudbok)

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Ljudbok (MP3), Svenska, 2017-11-01
99
Laddas ned direkt
Lyssna i vår app för iPhone, iPad och Android

Finns i Bokus Play - från 79 kr/månad

Provlyssna på alla böcker · 14 dagars fri lyssning

Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Yejide träffade sin man på universitetet och de har varit gifta i fyra år. De har ett fint äktenskap, allt som egentligen saknas i deras liv är ett barn. Yejide ber om ett mirakel, hon träffar läkare, hon går motvilligt på en krävande ceremoniell pilgrimsfärd. Men inget händer.

Släkten är bestämd, kräver ett barn och insisterar på att hennes man ska ta en till fru. Yejide känner sig förtvivlad. Hennes make försöker blidka Yejide såväl som släkten.
Men det är en omöjlig situation som kommer att leda till svartsjuka, svek och förtvivlan.

Stanna hos migär en kärlekshistoria som utspelar sig mitt i den politiska turbulensen i Nigeria under åttiotalet. Det är en berättelse om hur skört ett äktenskap kan vara, om den enorma längtan efter barn och om hur en familj kan gå sönder. Det är också en roman om hur gamla traditioner möter en modern värld med nya värderingar.

Ayòbámi Adébáyò föddes i Lagos, Nigeria. Hon är litteraturvetare och litteraturskribent.Stanna hos migär hennes debutroman, den fick ett fantastiskt mottagande när den utkom i Storbritannien, blev nominerad till Baileys Women"s Prize for Fiction och har hyllats av recensenter och läsare.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Stanna hos mig. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. En riktigt, riktigt bra bok!
  Kim M. Kimselius, 14 juni 2019

  När en bok är riktigt, riktigt bra, då berättar jag om den för alla jag möter, även människor jag inte känner. Så var det med Stanna hos mig av Ayòbámi Adébáyò. Den gick rakt in i hjärtat och själen, den lämnade mig ingen ro och jag lyssnade, grät och engagerade mig.

  Jag led med Yejide som älskar sin make, men plötsligt en dag presenteras för mannens nya fru. Allt på grund av att hon inte har fått barn på fyra år. Släkten kräver barn, mannens familj kräver att deras namn förs vidare.... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Ayobami Adebayo

 • Stay With Me

  Ayobami Adebayo

  WINNER OF THE 9MOBILE PRIZE FOR LITERATURE SHORTLISTED FOR THE 2017 BAILEYS WOMEN'S PRIZE FOR FICTION SHORTLISTED FOR THE 2018 WELLCOME BOOK PRIZE LONGLISTED FOR THE 2018 INTERNATIONAL DYLAN THOMAS PRIZE Yejide is hoping for a miracle, for a child...

 • Bleib bei mir

  Ayobami Adebayo

  Yejide hofft auf ein Wunder. Sie will ein Kind. Ihr geliebter Mann Akin wünscht es sich, ihre Schwiegermutter erwartet es. Sie hat alles versucht: Untersuchungen, Pilgerreisen und Stoßgebete - vergeblich. Dann nimmt ihre Schwiegermutter das Heft i...

Bloggat om Stanna hos mig