Koka björn (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (447.7 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Mikael Niemi
Utgivningsdatum
2017-10-10
Förlag
Piratförlaget
ISBN
9789164233776
Koka björn (ljudbok)

Koka björn Ljudbok

(18 röster)  |  Läs 2 recensioner
Ljudbok (MP3), Svenska, 2017-10-10

Styckköp

109

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
"Det var prosten som gjorde fyndet. En bra bit ute i det sviktande kärret gav han ifrån sig en genomträngande busvissling, som han lärt sig under sin tonårstid i Kvikkjokk. Jag skyndade mig genast åt hans håll. Vattnet var kolsvart, över ytan stack en stör upp. Prosten grep tag och vickade på den. I det mörka slammet vajade något ljust, något som liknade hö. Sedan, till min outsägliga fasa, insåg jag att det var hår."

Det är sommaren 1852 i byn Kengis i nordligaste Sverige. Prostens andliga väckelse drabbar samer och tornedalingar med oanad kraft. Samtidigt försvinner en vallpiga i de djupa skogarna. Snart drar folket ut i jakten på den slagbjörn som man tror härjar. Men prosten fruktar att det är en långt värre dråpare som går lös. Tillsammans med samepojken Jussi finner prosten spår av den ondska som tränger sig allt närmare prosten och snart hotar att krossa hela väckelsen.

Koka björnär en fascinerande berättelse om mannen som valts till årtusendets norrbottning. Mästaren Mikael Niemi skildrar levande hur stora händelser drabbar en liten värld och hur Læstadius vinner allmogens stöd trots överhetens motstånd.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Koka björn. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Mycket bra!
    Stenkan, 18 maj 2020

    Mustig! Viktigt att författaren själv läste. Det gav en extra känsla av äkthet till historien.

  2. En svår bok på många sätt
    Hedvig (Uppsala), 31 januari 2019

    Jag dras omedelbart in i berättelsen. Orättvisorna får det att vända sig i magen på mig, men jag kan inte sluta hoppas att det kommer att gå bra. Att det goda kommer att segra över mörkret, även fast de balanserar på kanten till avgrunden. Sedan plötsligt! Ett platt fall och ett slut som lämnar mig otillfredsställd och något förvirrad.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Mikael Niemi