Kurtisanen (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (281.9 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
My Holmsten
Utgivningsdatum
2019-03-31
Förlag
Piratförlaget
ISBN
9789164234063
Kurtisanen (ljudbok)

Kurtisanen (ljudbok)

(10 röster)  |  Läs 1 recension
Ljudbok (MP3), Svenska, 2019-03-31

Styckköp

99

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Blott sexton år gammal debuterade hon på landets mäktigaste teaterscen, Bollhuset. Från logerna blickade kungen och hans hov ner på henne. Förmögna män mätte henne med lysten blick. Hennes skönhet var en förbannelse som skulle få henne landsförvisad till det förrevolutionära Paris. Men också en tillgång när hon ensam gav sig iväg på bildningsresa till Italien och lyckades charma den europeiska eliten.

Beata Charlotta var skådespelerska, kurtisan, spion, vän med en drottning och älskarinna åt en man som blev kung. Hon blev bara trettioett år gammal. Efter sig lämnade hon ett glödhett manuskript, en berättelse om sitt liv i romanform som avslöjade hemligheter kring maktens män, en berättelse som aldrig skulle få se dagens ljus. Det var kung Gustav III:s plan, mannen hon konspirerade att mörda. Men han misslyckades. Hans män hittade inte hennes berättelse.

Här är den.

I Kurtisanen återvänder Anna Laestadius Larsson till det sena 1700-talet. En tid då adelns siden och peruker existerade sida vid sida med rännstenens smuts och fattigdom, där fattiga kvinnor förväntades stå till välbärgade mäns tjänst men då idéer om ett annat, rättvisare samhälle just hade fötts. Romanen är en fristående uppföljare till den kritikerrosade och älskade trilogin Barnbruden, Pottungen ochRäfvhonan.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Kurtisanen. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Fascinerande kvinnoöde som bidrog till dagens samh
    EME, 21 maj 2020

    Målande och beskrivande om en tid vi sällan lyfter upp kvinnornas historia i. Rekommenderas!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Anna Laestadius Larsson