Gertrud (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (180.6 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Magnus Roosmann, Moa Gammel Ginsburg
Utgivningsdatum
2020-09-16
Förlag
Piratförlaget
ISBN
9789164234421
Gertrud (ljudbok)

Gertrud Ljudbok

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Ljudbok,  Svenska, 2020-09-16

Styckköp

129

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Jag tror på köttets lust och själens obotliga ensamhet

Gertrud och hennes man, filmproducenten Gustav, har flyttat till LA efter en mörk familjetragedi. Gertrud är den före detta modellen och skådespelerskan som drömmer om att skriva sig fri ifrån den förminskande bild omgivningen
har av henne, att äntligen få bli ett subjekt i sitt eget liv. När metoo briserar försöker hon navigera mellan tre mäns blickfång som på olika sätt påverkar hennes självbild. Författaren Gabriel som en gång i tiden såg henne som sin musa, maken Gustav som vill ha en representativ fru och Erwin, regissör och för tillfället filmvärldens älskling, som har en alldeles egen agenda.

Finns det ett jag bortom blickfånget? Kan man bli något sant genom skapandet? GERTRUD är ett klassiskt drama av Hjalmar Söderberg från 1907. Här har Moa Gammel Ginsburg förvandlat det till en roman om det mänskliga schack som spelas efter metoo, mot en fond av drömmar och ångest i Hollywood.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Gertrud. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Betyg: 3 av 5.
    Britt-Marie Kullin, 4 september 2022

    Betyg: 3 av 5 - 📚 - Boken Gertrud är Moa Gammel Ginsburgs debutroman. Jag tyckte att boken var helt okej och bra, men den fångade mig inte så mycket som jag trodde innan att den kanske skulle göra. Men jag tycker den är absolut läsvärd, och jag kan ändå rekommendera boken.

Visa alla 1 recensioner