Bära och brista : andra Monikabok (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (296.5 MB)
Språk
Svenska
Serie
Trilogin om Monika (del 2)
Inläsare
Sara Lövestam, Ellen Jelinek
Utgivningsdatum
2021-10-25
Förlag
Piratförlaget
ISBN
9789164234957

Bära och brista : andra Monikabok Ljudbok

(26 röster)  |   Läs 4 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2021-10-25

Styckköp

149
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Del två i Lövestams stora romanprojekt Mina förfäder är en bedrövlig skara, när man gör sig en överblick. Bortlämnade barn och okända fäder, prostituerade och förmodligen fler alkisar än jag känner till. Jag själv är kulmen på misslyckandet: Hon som inte ens kunde föra dessa torftiga gener vidare.

Efter ett mindre sammanbrott på jobbet åker Monika på en terapeutisk skrivarkurs i Arvidsjaur. På kursen samlas en brokig grupp deltagare, och det blir en omvälvande vecka. Parallellt kliver Monikas förfäder fram ur det förflutna: Lisa, som kom till Stockholm för att söka upp sin fästman; Sten, som med sin storlek dödade sin mor; Sara-Maria, som skulle ha farit till Amerika. Deras berättelser får liv och blir bitar i det pussel som Monika lägger.

Sagt om Ljudet av fötter. Första Monikabok:

"Sara Lövestam skriver på ett sätt som går under huden, det går inte att värja sig eller förbli oberörd. En helt underbar bok och det bästa är att två böcker till om Monika snart finns ute." Eva Åström, Expressen Söndag

"Hon har en nästan kuslig förmåga att få sina romanpersonligheter att bli levande från första meningen ... Sällan har jag läst en bok som i så lätt ton lyckas berätta om svåra upplevelser. Och sällan har jag skrattat så mycket, för Sara Lövestam lyckas använda humorns kontrastverkan för att ge allvaret större djup." Lotta Olsson, Svenska Dagbladet

"Att Lövestam kan ord och grammatik har jag lärt mig genom hennes handböcker om språket. Men hennes otroliga förmåga att skapa en berättelse som är så vacker, sorglig och äkta på samma gång var en underbar upptäckt. ... Detta är Första Monikaboken, jag längtar efter nästa." Birthe Wetter, Mariestads-Tidningen
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Bära och brista : andra Monikabok. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Mycket läsvärd!
  -, 2 augusti 2023

  Intressant om samtid kopplad till historiens betydelse. Välskriven, mångbottnad och fängslande. Rekommenderas!

 2. Gripande
  -, 23 november 2021

  Fantastisk berättelse och bra uppläsare. Fint med kombinationen mellan nutid och dåtid. Rekommenderas starkt!

 3. Hoppas tredje kommer redan till jul
  -, 31 oktober 2021

  Smörgåsrån, skrivarkurs och hur man bänder upp stubbar med de djupaste av rötter. Allt invirkat i det vackraste av språk och gestaltat med stor kärlek i rösten av både Ellen Jelinek och Sara själv.

 4. Betyg: 5 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 27 oktober 2021

  Betyg: 5 av 5 - 📚 - Som titeln anger så är det här den andra boken i romanserien om Monika. Som jag har förstått så kommer det en bok till. Jag älskade den första boken, och jag älskade den här boken. (Jag älskar i och för sig alla böcker av Sara Lövestam, och kan rekommendera alla hennes böcker). Mycket välskriven, gripande, rolig, intressant, och väldigt bra. Älskar när det handlar både om nutid och om förr i tiden. Rekommenderar varmt denna serie, men läs den första boken, Ljudet av fötter, först. Högsta betyget från mig.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Sara Lövestam